Špinavá předvolební kampaň: Emaily s videem svazačky Bobošíkové

04.10.2012 19:40

UVNITŘ VIDEO Prezidentská kandidátka Jana Bobošíková (Suverenita) se nestydí za svou svazáckou minulost, ale odmítá, že by někdy byla členkou Ústředního výboru SSM. Pro ParlamentníListy.cz uvedla, že je připravena v prezidentské kampani snést jakoukoliv připomínku vlastní minulosti, pokud bude pravdivá.

Špinavá předvolební kampaň: Emaily s videem svazačky Bobošíkové
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jana Bobošíková

Na redakční e-mail ParlamentníchListů.cz dorazil ve čtvrtek opakovaně z různých emailových adres, zřízených ovšem na jediném serveru, odkaz na video z archivu České televize, na kterém je vidět reportáž z Televizních novin s datem 25.6. 1985. Na něm současná prezidentská kandidátka v bleděmodré košili členky SSM předává květiny prezidentu republiky Gustávu Husákovi.

Podle adresáře je navíc zřejmé, že toto video nemířilo pouze do redakce ParlamentníchListů.cz, ale i do dalších redakcí, rovněž do e-mailových schránek různých občanských iniciativ. Dá se tedy předpokládat, že se nejspíš jednalo o záměrnou, koordinovanou akci.

Předsedkyně strany Suverenita  Jana Bobošíková nedávno oznámila, že splnila zákonnou podmínku padesáti tisíc podpisů a může kandidovat na prezidentku republiky. Možná právě tato skutečnost vyvolala zvýšený zájem o její osobu, který se projevil i tímto e-mailem. Odkazované video je přitom všeobecně známé a objevilo se dokonce i v publicistickém pořadu České televize 168 hodin.

Já se za to nestydím, říká Bobošíková

„Je na každém člověku, jak vnímá svou minulost a minulost své země,“ uvedla následně Jana Bobošíková pro ParlamentníListy.cz. „Je to něco, co bylo, a já se za to nestydím,“ dodala konkrétně ke své svazácké kariéře. Nikomu prý neublížila a nemá důvod se od ničeho ze své minulosti distancovat. Rovněž nehodlá trapně zapírat, že ve svých jednadvaceti letech předávala květiny prezidentu Gustávu Husákovi.

V ÚV SSM jsem nikdy nebyla

Při té příležitosti se vyjádřila i k informaci, která v poslední době koluje internetem, že byla členkou Ústředního výboru Socialistického svazu mládeže. „Já jsem byla členkou vysokoškolské komise, která fungovala při ÚV SSM,“ vysvětluje. Vehementně však odmítá, že by byla členkou centrálního orgánu svazácké organizace.

Nebyla by překvapena, kdyby se v dalším průběhu kampaně před prezidentskými volbami objevily další epizody z její minulosti, například z doby tzv. „televizní krize“. „Pokud to bude pravdivé, tak ať je to klidně použito,“ říká prezidentská kandidátka. Nelze však prý akceptovat, když se šíří lži.  

Jana Bobošíková se vytahování dalších kostlivců ze své minulosti neobává a případným šťouralům s úsměvem vzkazuje totéž, co řekla jistému redaktorovi poté, co bylo „husákovké“ video v televizním archivu objeveno: „Já jsem vždycky měla dobré vztahy s prezidenty.“

Ing. Jana Bobošíková

  • Předsedkyně strany Suverenita
  • mimo zastupitelskou funkci

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jakub Vosáhlo

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Na akci Konečné se muž bál o život. Skončilo to bouřlivě

4:44 Na akci Konečné se muž bál o život. Skončilo to bouřlivě

V diskusi plzeňských občanů s předsedkyní KSČM a koalice STAČILO! Kateřinou Konečnou projevil obavy …