Věřím členům vlády. Určitě. Patřím mezi 2 procenta Čechů

05.10.2012 14:10

Podle průzkumu agentury STEM věří vládě premiéra Petra Nečase pouze 17 procent občanů, z toho určitě pouhá dvě. Nejvíce jí věří voliči TOP 09, jelikož má podle nich jejich strana v kabinetu nejsilnější slovo.

Věřím členům vlády. Určitě. Patřím mezi 2 procenta Čechů
Foto: Filip Jandourek
Popisek: Ve sněmovně se schyluje k hlasování o důvěře vládě

Podle zjištění STEM důvěry ve členy vlády neustále klesá. Jednoznačnou odpověď – tedy to, že vládě věří určitě – odpověděla jenom dvě procenta dotázaných. Zato Senát se drží na stabilních 28 procentech a i přes většinové zastoupení levice má více důvěry u pravicových voličů.

Celý průzkum najdete ZDE

Důvěra v prezidenta Václava Klause je vysoká stabilně. Nyní mu věří 70 procent lidí, nejvíce pravicově orientovaných (80 procent), ale také 60 procent voličů KSČM či těch, kteří se nehlásí k žádné straně.

Poslanecké sněmovně věří méně občanů než Senátu – podle STEM je to 24 procent lidí. Dolní komora Parlamentu se těší největší oblibě u pravicových voličů, u ODS i TOP 09 je to celá polovina. Nejméně jí věří nevoliči, pouhých 8 procent.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…