Gazdík: Stydím se za Klause

08.10.2012 9:13

Předseda Starostů a nezávislých Petr Gazdík dal znovu jednoznačně najevo, co si myslí o výrocích prezidenta Václava Klause z poslední doby. Prezident podle jeho názoru používá věty, které se hodí toliko do politického bulváru a navíc si podle všeho přeje návrat poměrů z doby opoziční smlouvy, kdy bujela korupce a klientelismus.

Gazdík: Stydím se za Klause
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Gazdík

Předseda poslaneckého klubu TOP 09 pro dnešní Lidové noviny (LN) prohlásil, že se stydí za prezidenta Václava Klause, protože se chová nekonzistentně a nedrží slovo. Klaus totiž v okamžiku své kandidatury sliboval, že nebude aktivistickým prezidentem a tento svůj slib zvláště v poslední době výrazně porušuje. Např. svým vyjádřením proti Karlu Schwarzenbergovi, o kterém prohlásil, že ho nepovažuje za českého politika.

Klaus se hlásí ke klientelismu

„Stydím se za pana prezidenta. V poslední době je velmi nekonzistentní v tom, co sliboval. Že bude stmelující, nebude aktivistický a nechce házet klacky pod nohy vládě,“ řekl LN Gazdík.

Již v neděli v Otázkách Václava Moravce Gazdík uvedl, že Klaus sklouzl k politickému bulváru a připomněl, že se se svou podporou kandidatury Miloše Zemana na Hrad Klaus znovu přihlásil k dědictví tzv. Opoziční smlouvy, kde leží počátky korupce a klientelismu, které dnes veřejnost kritizuje. 

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…