TOP 09 a zakázky pro firmy. Jak to mohl kníže dopustit, ptá se ironicky Macek

08.10.2012 12:20

Kriminalisté se kvůli kauze někdejšího ministerského náměstka Vladimíra Šišky zajímají i o financování vládní TOP 09. Ministr financí Miroslav Kalousek (TOP 09) ujišťuje, že straně nevadí zájem policie o financování, protože jsou čistí. Tohoto výroku si v pondělním komentáři všímá glosátor Miroslav Macek a přidává výčet firem, které sponzorovaly TOP 09 a následně obdržely zakázky od MPSV.

TOP 09 a zakázky pro firmy. Jak to mohl kníže dopustit, ptá se ironicky Macek
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Macek

Macek poukazuje na to, že firmy Techniservis a Intelek údajně daly TOP 09 do kasy 140 tisíc korun. Za to později obdržely zakázky na MPSV. Společnost AMI Praha věnovala podle Macka TOPce dokonce statisíce a světe div se, i ona podle Macka obdržela zakázky na ministerstvu. Autor následně ironicky naznačuje, co to o "spolku" TOP 09 vypovídá.

Pokud jde o firmu AMI Praha a.s, nemá zřejmě Miroslav Macek přesné informace. Její vedení v prohlášení zaslaném ParlamentnímListům.cz zásadně odmítá, že by společnost někdy sponzorovala kteroukoliv politickou stranu (což ZDE potvrzuje i TOP 09).

Vylučuji to! Vylučuji!

"Ne, abyste si hned mysleli, že spousta peněz se cestou od firem do stranické pokladny kamsi zatoulala a že je nějaká spojitost mezi těmi dary a státními zakázkami! Vždyť tomu spolku TOP 09 přece velí ostražitý a bdělý Karel Schwarzenberg a skvělý počtář Miroslav Kalousek a ti by něco takového rozhodně netrpěli!" poznamenává přesto ironicky doktor Macek.

Ministr financí a první místopředseda TOP 09 Miroslav Kalousek dal však už dříve najevo, že TOP 09 se nemá čeho bát. „Jsme pod naprostou veřejnou kontrolou. Je zcela nemožné, abychom stranu financovali z veřejných zakázek. Pokud tuto verzi policie prověřuje, rozhodně nám to nevadí, nemůže dojít k pozitivnímu závěru,“ říká první místopředseda strany a ministr financí Miroslav Kalousek. Předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg důrazně odmítl, že by stranu mohly jakkoliv podporovat peníze z Ministerstva práce a sociálních věcí. „Vylučuji to! Vylučuji!" prohlásil Schwarzenberg.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…