Hašek ve falešném mailu vyzývá k odstoupení hejtmanku Vaňhovou

08.10.2012 18:15

Jen několik dní před krajskými a senátními volbami se kdosi znovu pouští do útoku na ústeckou hejtmanku Janu Vaňhovou. Po internetu totiž koluje dopis, ve kterém ji místopředseda ČSSD Michal Hašek vyzývá k odstoupení z čela krajské kandidátky. Důvodem má být kauza jejího blízkého spolupracovníka Pavla Koudy, kterého policie obvinila v souvislosti s veřejnými zakázkami. Jde ale o podvrh neznámého autora.

Hašek ve falešném mailu vyzývá k odstoupení hejtmanku Vaňhovou
Foto: Hans Štembera
Popisek: První místopředseda ČSSD Michal Hašek

Michal Hašek, jihomoravský hejtman a místopředseda sociálních demokratů, měl k ústeckým politikům vždy rozhodně blíž než jeho stranický rival Bohuslav Sobotka. Vyznělo to naplno především během volby stranického předsedy, kdy část ústecké ČSSD vnímala Sobotkovo zvolení do čela partaje jako prohru. I proto vyznívá výzva k odchodu hejtmanky Vaňhové ze strany Haška přinejmenším podivně.

"Je to samozřejmě podvrh," zareagoval stručně jihomoravský hejtman na mail, obsahující výzvu k odstoupení Vaňhové. Že to nebude se zmíněným apelem tak horké, upozornilo ostatně i uveřejněné telefonní číslo na hejtmana, které tomu skutečnému neodpovídá. "Už jste druhý, kdo mi dnes volá. Opravdu nejsem pan Hašek a žádnou výzvu jsem nepsal," reagoval majitel neznámého telefonu.

Kamarádský vtip? Vylučujeme, zní z iniciativy Žít Brno

Kdo však může za drsným předvolebním vtipem, upozorňujícím na problémy krajské ČSSD na Ústecku stát? Reakce majitele telefonu, který zůstal v anonymitě, možná něco napovídá. "Možná je to vtip ze strany kamarádů. Znám lidi okolo iniciativy Žít Brno, zkuste se obrátit na pana Bartíka. Sám v té iniciativě nejsem, ale tak nějak se tu všichni známe," naznačil majitel údajného Haškova telefonního čísla.

Iniciativa Žít Brno se stala známou díky kritice nejen politických poměrů v moravské metropoli, jeden z jejich nejvýraznějších členů, Matěj Hollan, vystupuje tvrdě mimo jiné proti loternímu průmyslu. Jmenovaný Svatopluk Bartík je pak bývalým zastupitelem Městské části Brno-Střed za Stranu zelených. On sám ale o ničem neví. "Že bych posílal takový mail, to vylučuji," uvedl pro ParlamentníListy.cz. Ve stejném duchu se vyjádřil i Matěj Hollan.

"Naše interní průzkumy, ale i moje rozhovory s voliči z posledních dnů, mi jednoznačně ukazují, že není možné ani v případě kolegyně a lídryně ČSSD v Ústeckém kraji se tvářit, že je vše v nejlepším pořádku. Voliči ČSSD silně vnímají ústeckou kauzu, kdy byl do tunelování ROP Severozápad zřejmě(!) zapojen i člen ČSSD a náměstek hejtmanky Jany Vaňhové Pavel Kouda," píše neznámý autor v prohlášení nazvaném ´Výzva za čistou ČSSD´. Vaňhovou prý k odstoupení z čela kandidátky požádal telefonicky v pondělí.

"Kolegyně Vaňhová je natolik spjatá se stíhaným náměstkem Koudou, že nelze v podstatě voličům ani při osobních rozhovorech vysvětlit, že jde o něco jiného, než v kauze Šiška–Drábek," dodává autor záhadného mailu.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

 



 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Václav Ivánek

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Na akci Konečné se muž bál o život. Skončilo to bouřlivě

4:44 Na akci Konečné se muž bál o život. Skončilo to bouřlivě

V diskusi plzeňských občanů s předsedkyní KSČM a koalice STAČILO! Kateřinou Konečnou projevil obavy …