Takto je na tom David Rath. A není to veselé

10.10.2012 11:16

Na křtu knihy Davida Ratha Přisedněte si poskytl pro ParlamentníListy.cz rozhovor obhájce zatčeného poslance Ratha Adam Černý. Popisoval zejména to, jak se bývalý středočeský hejtman ve vazbě cítí a jaký režim momentálně má.

Takto je na tom David Rath. A není to veselé
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petra Paroubková a Berill Mascheková pokřtily knihu Davida Ratha

„Když žijete půl roku v nějaké místnosti jeden a půl krát dva metry se záchodem, tak jak mu asi může být,“ ptal se řečnicky advokát Černý. Navíc se prý nemůže příliš hýbat, takže mu ubývají i fyzické síly. „Navíc je tam špatná strava,“ dodal.

Bývalý středočeský hejtman prý očekával, že když po třech měsících pomine koluzní důvod vazby, pominou i ostatní a on bude propuštěn na svobodu. „Pořád ale zůstává vazba útěková,“ vysvětlil advokát. A fakt, že zůstává ve vězení, prý Ratha velmi deptá.  

Podle něj se poté, co odpadly některé důvody vazby, zmírnil Rathovi režim vazby jen částečně. „Režim se zmírnil jen ve vztahu k návštěvám a třeba také v tom, že může telefonovat jednou týdně svým blízkým,“ popsal právník.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…