Přemluv Marthu a Jirku, tentokrát v podání seniorů: Volte ty, co nesmrdí

10.10.2012 20:56

UVNITŘ VIDEO Marta Issová a Jiří Mádl, jen o pár desítek let starší a s trochu jinými tvářemi, opět přemlouvají český lid k ukázněnosti ve volbách. Lidé prý nemají volit podle stranické příslušnosti, ale dle charakteru. Ten se prý pozná třeba podle toho, kdo sbírá psí výkaly. Šéf seniorů Jiří Pernes však se zneužitím seniorů pro kampaň nesouhlasí.

Přemluv Marthu a Jirku, tentokrát v podání seniorů: Volte ty, co nesmrdí
Foto: Facebook
Popisek: Probud´ spícího knížete

Klip Přemluv bábu, v němž figurovali herci Martha Issová a Jiří Mádl, obletěl před dvěma lety celou republiku. Byl zaměřen na volební morálku Čechů a přemlouval je, aby nevolili levici.

Dva roky poté koluje na internetu klip nový. Jde o parodii nazvanou Přemluvte Martu a Jirku. Dva důchodci, kteří vzhledově výrazně připomínají oba někdejší aktéry, v něm pod hlavičkou iniciativy Kroužkujme.cz vyzývají Čechy, aby se při volbách nerozhodovali dle stranické příšlušnosti jednotlivých kandidátů, ale podle jejich osobnostních charakteristik.

Sbírají hovínka. Volte je

"Bába" i "dědek", jak se v klipu senioři titulují, v něm lidi utvrzují v tom, že nejdůležitější je volit lidi, "o kterých víte, že sbírají hovínka, že nesmrdí, že jsou zkrátka normální. Protože tihle normální lidi budou chtít věci odevzdat za čtyři roky v lepším stavu, než je dostali," říká dědek a bába na videu, které je možné shlédnout na Youtube.

Pernes: Nevím, proč jsou do kampaně zatahováni senioři

ParlamentníListy.cz se v této souvislosti obrátily na šéfa Rady seniorů, Zdeňka Pernese. Tomu se takováto "propagace" důchodců nelíbí. "Jako šéf Rady seniorů nemohu souhlasit s tím, že jsou senioři takto zatahováni do volební kampaně," řekl ParlamentnímListům.cz . Ač sám zatím klip neviděl, připadá mu prý neetické podobným způsobem důchodce zneužívat.

"Myslím, že to nebude ani tolik účinné, už v minulosti to lidi otrávilo od účasti ve volbách," dodal s tím, že se domnívá, že účinnost bude mnohem menší než dříve.

Issová: Fandím jim

To někdejší aktérka klipu, herečka Martha Issová, je inovací nadšena. "Klip jsem  neviděla, ale četla jsem o něm. To, že si z nás někdo dělá legraci, je mi sympatické," řekla ParlamentnímListům.cz herečka s tím, že s podobnými věcmi může jen souhlasit.

Právě Issová společně s Mádlem v roce 2010 přemlouvala Čechy, aby nevolili levici. Klip si bral do úst zejména právě starší generaci.

„Jestli v týhle zemi zvítězí u příštích voleb levice, tak za to budou moct starý lidi, protože to jsou ty, kerý levici volej,“ apelovala tehdy Issová, která společně s Mádlem vyzvala své vrstevníky, aby se rozjeli na venkov za svými prarodiči a vymluvili jim případnou volbu levicových stran.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jana Šulcová

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Na akci Konečné se muž bál o život. Skončilo to bouřlivě

4:44 Na akci Konečné se muž bál o život. Skončilo to bouřlivě

V diskusi plzeňských občanů s předsedkyní KSČM a koalice STAČILO! Kateřinou Konečnou projevil obavy …