Další otrava jedovatým alkoholem. Muž leží v nemocnici na Ostravsku

11.10.2012 10:44

V nemocnici ve Frýdku-Místku leží třiašedesátiletý pacient, který se napil závadného alkoholu. Lékaři ho přijali ve vážném stavu. Testy potvrdily, že se opravdu otrávil metanolem, uvedl Český rozhlas.

Další otrava jedovatým alkoholem. Muž leží v nemocnici na Ostravsku
Foto: hns
Popisek: Metylalkohol, ilustrační koláž

Série otrav metanolem nekončí. Nemocnice ve Frýdku-Místku totiž léčí třiašedesátiletého muže, který se napil závadného alkoholu. Policie zatím neví, za jakých okolností se k tomuto alkoholu dostal.

Kriminalisté na severu Moravy včera také v souvislosti s metanolovou aférou obvinili dalšího člověka z Ostravy. Celkem už v kraji čelí obvinění 26 lidí, uvedl rozhlas.

Na otravu metanolem v celé republice zemřelo 27 osob, z toho v Moravskoslezském kraji 17. Otrávilo se více než sedm desítek osob, řada z nich má trvalé následky.

Policie ale nespí. Podle dostupných informací stále kriminalisté provádějí domovní prohlídky – těch už mají za sebou téměř 80. Právě zabavené věci jsou důležitým důkazem proti dalším obviněným.

 

 

 

 

 

 

 


 

reklama

autor: olb

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Snídáte špatné věci. EU vám zařídí nápravu

8:44 Snídáte špatné věci. EU vám zařídí nápravu

„Co snídáte?“ Právě tuto otázku si položili v uplynulých dnech poslanci Evropského parlamentu (EP) a…