Od Nečase ho vyháněli elektřinou. Klause viní z kolaborace a očekává změnu

11.10.2012 15:38

JINÝMA OČIMA Josef Hörl - před rokem 1989 byl zodpovědný za výcvik URNY (Útvaru rychlého nasazení), byl šéfem útvaru zodpovědného za ochranu ústavních činitelů i vládních budov. Dnes je tento doktor práv v důchodu, ovšem kdo by očekával, že si bude užívat stáří někde doma v bačkorách u kamen, ten se mýlí. Rozhodl se tvrdě a aktivně bojovat proti současnému režimu a vládě.

Od Nečase ho vyháněli elektřinou. Klause viní z kolaborace a očekává změnu
Foto: Ladislav Carda
Popisek: Protest hnutí Occupy Prague

„To, co se tu děje, je pro národ neúnosné. Nechci proto nic jiného, než aby Čtvrtý odboj (jehož je Josef Hörl členem a zakladatelem) bojoval za všechny, co tu žijeme a zvedl lidem sebevědomí i právní vědomí. Dochází tu totiž v mnoha oblastech k porušování Ústavy,“ řekl pro ParlamentníListy.cz Josef Hörl, kterého mohou lidé znát snad ze všech protivládních akcí a protestů v posledním více než roce. Ten, kdo je nenavštěvuje, by si možná tuto osobu zařadil po vyslovení sousloví: Žižkovský Pepík.

Politika a společnost JINÝMA OČIMA

Ačkoli se sám v sedmdesátých a osmdesátých letech podílel na výcviku elitních policistů, zdůrazňuje, že v současné době snad policie a armáda ani nechápe, že by měla v první řadě chránit hlavně lid. „Tomu přece ve své přísaze slíbili věrnost. Oni jsou však místo toho mnohdy spíš proti lidu,“ podotkl Hörl s připomínkou hned několika vlastních osobních zkušeností.

Paralyzéry navrhl do výzbroje kdysi Hörl, teď se používají proti aktivistům

„Vezměte si, když jsme na jaře měli petiční místo s autem nedaleko Úřadu vlády, jak proti nám nastoupili policisté v naprosté přesilovce a donutili nás odejít. V případě Zdeňka Ponerta a Miloše Cacha dokonce za pomoci elektrických paralyzérů. Přitom jsem to byl já,  kdo na konci osmdesátých let do tehdejšího Československa ty paralyzéry prosadil. Bohužel, dnes jsou již tak vylepšené, že dokážou zasáhnout i na dálku. Ale copak mají být používány proti obyčejným lidem?“ ptá se dál protivládní aktivista.

Stejně jako protesty bojuje však Josef Hörl se svými příznivci i administrativně a prostřednictvím soudů. Jako právník ví, jak na to. A tak posílá žaloby a stížnosti na různé státní představitele (jmenovitě) nejen k našim soudům a institucím – včetně Úřadu vlády a Kanceláře prezidenta republiky, ale i k těm mezinárodním. Věří, že se jeho podněty, které zveřejňuje v listinné podobě na webu Čtvrtého odboje, bude zabývat i Mezinárodní soud pro lidská práva ve Štrasburku.

Barosso prý komunikuje, čeští politici nikoli

„Bojujeme od letošního 28. ledna, kdy se uskutečnila konference Holešovské výzvy. Musím konstatovat, že s námi komunikuje předseda Evropské unie José Manuel Barosso daleko více než naši čeští politici. Výjimku u nás tvoří pak jen ombudsman pro lidská práva Pavel Varvařovský. Každopádně, pokud náš boj nezajímá české politiky, je to jejich věc, Evropská unie na naše podněty reaguje – i proto sem například v nedávné době pozvala hned tři vyšetřovací komise – to nebyla náhoda, tomu věřte. Ty komise zjistily, jak se u nás všechny ty dotace EU z velké části rozkradou. V případě, že to začnou vyšetřovat, nebude se to řešit na českém území, kde by to třeba bylo možné ovlivnit, řešilo by se to na evropské úrovni – protože EU je v takových případech Česku nadřízena,“  řekl dále ParlamentnímListům.cz Hörl.

Podle něj jsou za vše, co se momentálně děje, zodpovědné politické strany – a tak se dochází k různým „zpravodajským hrám“.

„Po Ponertovi (známý také jako taxikář a aktivista iniciativy Skutečná demokracie) a po mně proto všichni, co slouží té současné garnituře, jdou jak slepice po flusu, protože se bojí toho okamžiku, kdy otevřeme lidem oči. Proto se pokouší k nám různě infiltrovat a škodit. Ze svého dřívějšího působení jsem to schopný velmi dobře rozpoznat. Stalo se například, že jsem šel k Úřadu vlády a přišel tam jeden takový s „molotovovým koktejlem“ a návrhem, že to na tu budovu musíme hodit. Podařilo se nám mu to rozmluvit, ale samozřejmě, že to je pak argument proti nám, i když k nám ta osoba nepatřila. My přitom říkáme, že je třeba v této zemi nikoli převratu, ale změny. Nechceme žádnou krvavou revoluci, jak nám někdo podsouvá a mnohdy i různými aktivitami či dokonce emaily někým z nás podepsanými, naznačuje. Navíc říkáme, že teď půjde o HEDVÁBNOU změnu – dokonce se zdržujeme i tvrzení hedvábná revoluce,“ vysvětluje Josef Hörl dále. A proč právě hedvábná?

„No protože s tou sametovou jsme zjistili až poté, proč má v názvu ten název – za ten samet totiž není vidět, a tak se nestačíme z toho, co se pak začalo dít, divit,“ podotkl Hörl.

Útok na prezidenta očima bývalého šéfa ochranné služby    

Vzhledem k minulosti Josefa Hörla nešlo nechat stranou ani fakt, že se po současném prezidentovi Václavu Klausovi střílelo – byť jen plastovými kuličkami. Jak on na ten čin nahlíží?

„Dle mého je to opět další zpravodajská hra. My jsme na prezidenta podali žalobu, že se podílel na rozkradení této země, snižuje se mu popularita, a tak přišlo toto. Přitom ten chlapec to dle mého udělal jen proto, že už nevěděl kudy kam. Samozřejmě mohlo to být ale i jinak – mohla to být objednávka, aby se zvýšila prezidentovi, který je podezírán z naší strany i z kolaborace a vlastizrady, image. V každém případě došlo k úmyslnému pochybení všeho, co má ochranka dělat. A tak mohlo jít i o jasnou výhrůžku právě směrem k prezidentovi, který přece jen v poslední době ne vše, co se očekávalo, podepsal. Něco jako: když budeme chtít, nebudeme tě chránit,“ poodhalil své teze Josef Hörl.

Jak se charakterizuje Čtvrtý odboj?

Čtvrtý odboj vznikl jako pokračování myšlenek Karla Kryla, který tento odboj chtěl založit a již to nestihl do svého úmrtí. Jeho myšlenky a program disidentů byl zneužit a pošlapán samými realizátory a dokázali přivést národ na pokraj jeho zániku a zdegradování obyvatelstva nenávistí a lží i vtažení naší vlasti do vojenských uskupení, která vyvolávají válečné napětí ve světě. Nám tudíž přináleží role křoví, které ale má nálepku spolupachatelů na vraždění civilního obyvatelstva. Dále jsme na mezinárodním poli bráni v hospodářských dohodách a vztazích nerovnoprávně, tudíž v podřízenosti velmocí a kapitálu. Tyto vztahy chceme uspořádat a obnovit jedině na vzájemné spolupráci a výhodnosti pro všechny zúčastněné. Tento cíl se ale nedá realizovat v kapitalistické společnosti, která je založena na vykořisťování člověka člověkem. Našim cílem a programem budiž dosažení společnosti kde bude člověk, člověku, člověkem. To předpokládá vytvořit nové výrobní vztahy a využití dosažené technické úrovně výrobních strojů i nástrojů a v neposlední řadě nové utvoření pracovních sil a prostředků využívaných pro blaho občanské společnosti.

(Zdroj: http://ctvrty-odboj-hy.webnode.cz/)

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Alena Hechtová

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

16:45 Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

Odhalení ruské sítě ohrožující bezpečnost České republiky i Evropské unie? BIS by podle politologa a…