Likérka Drak má potíže: Více než 50 tisíc litrů alkoholu nesmí na trh

11.10.2012 16:38

Potravinářská inspekce zakázala prodej špatně označených lihovin z produkce chvalečovské Likérky Drak. „Až 56 tisíc lahví nemělo na obalu vyznačenou výrobní šarži, nejde u nich tedy prokázat původ,“ uvedl v této souvislosti Český rozhlas.

Likérka Drak má potíže: Více než 50 tisíc litrů alkoholu nesmí na trh
Foto: Hans Štembera
Popisek: Částečná prohibice. Z regálů prodejen musel nařízením vlády zmizet veškerý alkohol s 20 procenty alkoholu a výše

Lihoviny, u nichž potravinářská inspekce zakázala prodej, pocházejí podle rozhlasu z neregistrovaného skladu společnosti Verdana z Bystřice pod Hostýnem, která je výhradním distributorem likérky pro celé Česko.

Majitel Likérky Drak Pavel Čaniga se ale brání. „Tvrdím, že všechno je v naprostém pořádku. Všechny výrobky jsou řádně zdaněné, je odvedena spotřební daň. A na ten sklad, co jsem zjišťoval, má řádně nájemní smlouvu. A je to sklad, není to prodejna, takže to hlášené nemusí být,“ vysvětlil Čaniga.

S postihem proto nesouhlasí. „Bude to řešit Verdana a ona od toho dala řádně nabývací faktury, kde se jasně zjistilo, že je to řádně koupené zboží, kde byla odvedena spotřební daň. Je to okolkované pravými kolky, jak jsme zjistili. Takže já vůbec nechápu, kde zas hledají problém,“ dodal.

Testy potvrdily, že se otrávil metanolem

Jak už jsme informovali, série otrav jedovatým alkoholem se stále nezastavuje. Dnes byl hospitalizován v nemocnici ve Frýdku-Místku třiašedesátiletý pacient, u něhož testy potvrdily, že se otrávil metanolem. Policie zatím neví, za jakých okolností se otrávený muž k závadnému alkoholu dostal.

Kriminalisté na severu Moravy včera také v souvislosti s metanolovou aférou obvinili dalšího člověka z Ostravy. Celkem už v kraji čelí obvinění 26 lidí.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olb

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…