Úspěch KSČM: Hledám letadlo, abych odsud odletěla, přiznala Mašínová. Hučín přikyvuje

13.10.2012 18:00

Velké vítězství komunistů. Toho se bojí všichni antikomunističtí bojovníci. Jak Vladimír Hučín, tak i Zdena Mašínová. Ohledně tohoto prohlašují, že třetí odboj, jak je nazýváno protikomunistické hnutí, neskončil. A bude pokračovat. Třetím anebo čtvrtým odbojem.

Úspěch KSČM: Hledám letadlo, abych odsud odletěla, přiznala Mašínová. Hučín přikyvuje
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Sestra bratrů Ctirada a Josefa Mašínů Zdena ve svém olomouckém bytě

Obavy z vítězství komunistů v dnešních volbách vyjadřují i někteří antikomunističtí bojovníci. Pro ParlamentníListy.cz k tomu své řekli Vladimír Hučín a Zdena Mašínová. A zde je jejich vyjádření…

Trestní činy Hučína

„Jeden z mých trestních činů bylo šíření poplašné zprávy, což znamená, že jako důstojník BIS jsem vás občany plašil, že z dané situace může výrazně těžit levice a krajní levice. Já to měl jako jeden ze sedmi vazebních důvodů. Když se Kubiceho lidé snažili bagatelizovat mé sdělení, tak to všichni přijímali a teď to zde máme,“ vysvětluje Vladimír Hučín.

Podle něj nedošlo k přerodu ke klasické demokracii. „Jakmile jich tam bylo víc, tak mezi sebou prosadili vůdčí postavení,“ říká. „No, tak mám vám říct, že třetí odboj neskončil, či co? Vždy jsem tohle říkal. Jeden chlapík, co mi odkázal značnou část továrny, mi říkal, abych nespoléhal na boj za vyšší princip mravní. Prohlašoval, že je to hezká věc, ale že se z toho nenažeru. Už, bohužel, zemřel. On tuhle situaci předpovídal. Naše pravice, co dělá Kalousek a jeho lidé, tak jen zahušťuje napětí mezi lidmi. Někteří mají i omezený rozhled, a tím to končí,“ říká Hučín.

Nyní se prý začíná natáčet film Sametoví teroristé, kde prý budou všechny otázky ohledně komunismu položeny. Půjde o věci pro mladé lidi. „Uvidíme. Musíme ukázat veřejnosti, co vše může nastat,“ prohlásil Hučín.

Mašinová souhlasí

Zdena Mašínová, dcera bratrů Mašínů, s takovým postojem souhlasí. „Jsem dost krutě poučená optimistka. V téhle situaci hledám letadlo, abych odtud mohla odletět. Z Havlova letiště ale lítat nebudu. Nezlobte se, ale čeho je moc, toho je příliš,“ sděluje Mašínová.

„Máme Havlovo letiště, a proto tady komunisté získávají moc. Boj proti komunistům musí pokračovat. Jsem cynik, ale je to tak,“ dodala Mašínová. Jako sestra bratří Mašínů za bývalého režimu zažila své. V roce 1956 pochovala matku, která zemřela na rakovinu střev v žaláři. Nicméně i sama Mašínová mladší byla krátkou dobu ve vězení a pak ji, protože zůstala v Československu, režim neustále šikanoval. Paradoxem zůstává, že se v roce 1973 provdala za bývalého komunistu Rudolfa Martina, jenž vrátil rudou knížku na protest proti vpádu vojsk Varšavské smlouvy do Československa roku 1968, čímž přišel o místo učitele na pražské FAMU, kde do té doby přednášel marxismus – leninismus.

„Ve vztahu k němu jsem jednala instinktivně. Když jsem se s ním potkala, na rovinu mi řekl, co dělá. Dost jsem zapochybovala, když jsem v roce 1992 volala do archivu, že bych chtěla nahlédnout do spisů a paní v archivu se strašně zarazila. Pak ale vyšlo najevo, že se bála, že je mým manželem Oskar Černý, ten estébák, co jsme se dříve jistou dobu stýkali. Ostatně, co jsem našla v archívech o mnoha takzvaných přátelích, bylo nad moje chápání. O mém manželovi jsme tam nic zlého nenašla,“ dodává s tím, že od té doby nesnáší hurá antikomunismus, protože je o každém komunistovi nejdříve třeba vědět, jestli škodil a pak jej lze odsoudit.

 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jan Rychetský

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

16:45 Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

Odhalení ruské sítě ohrožující bezpečnost České republiky i Evropské unie? BIS by podle politologa a…