Respekt píše: Je nesmyslné teď strašit rudou totalitou. Ale...

15.10.2012 12:21

Sociální demokracii po krajských volbách čeká těžké rozhodování, jak moc se dá dohromady s KSČM. Doposud mohla levicový apendix politického spektra dle potřeby využívat, ale nyní je jasné, že sebevědomí komunisté začnou za pomoc požadovat protihodnotu.

Respekt píše: Je nesmyslné teď strašit rudou totalitou. Ale...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ve volebním štábu KSČM bylo veselo

Podle komentáře v týdeníku Respekt si nyní sociální demokraté budou muset ujasnit otázku, jak se dál chovat ke KSČM. Doposud pro ně byli komunisté malým partnerem, kterého bylo v případě potřeby možné vodit na provázku. ČSSD tak vlastně jen řešila, k čemu komunisty použije, a co si obstará sama jinak.

Jenže nyní se KSČM zjevně emancipuje. Dokládají to i slova místopředsedy strany Jiřího Dolejše: „KSČM je hlavní silou změny.“ Za chvíli to může dopadnout tak, že levici nepovedou sociální demokraté, ale KSČM.

"Bylo by nesmyslné teď strašit rudou totalitou," připouští týdeník. Potvrzuje se prý však jeden dlouhodobý historický fenomén: „Stoupenci demokratických stran ztrácejí trpělivost, podléhají malověrnosti, zatímco stoupenci těch nedemokratických jdou trpělivě za  svým cílem a nic je neodradí,“ konstatuje Respekt.  

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…