PPF prodává svůj poloviční podíl v Sazce

15.10.2012 13:25

Skupina PPF prodává svůj poloviční podíl v loterijní společnosti SAZKA investiční skupině miliardáře Karla Komárka KKCG. Ta společnost tak zcela ovládne. Uvedla to Česká televize.

PPF prodává svůj poloviční podíl v Sazce
Foto: Sazka
Popisek: Sazka

Cenu transakce žádná ze stran nezveřejnila. Dokončení obchodu ještě musí schválit Úřad pro ochranu hospodářské soutěže.

Televize připomněla, že Sazka se loni dostala kvůli vysokým dluhům do insolvence a následně v květnu do konkurzu. Její loterijní byznys tak následně získaly skupiny PPF a KKCG, které vlastnily sázkovou kancelář stejným dílem. Transakce se uskutečnila v listopadu 2011 a PPF a KKCG ve výběrovém řízení nabídly nejvyšší částku 3,81 miliardy korun. Z těchto peněz pak insolvenční správce Josef Cupka vyplatil 567 milionů korun The Bank of New York Mellon, která měla svůj dluh zajištěný budovou a pozemky Sazky v Praze na Vysočanech. Zajištěný věřitel pak byl dále uspokojován přednostně.

K Městskému soudu v Praze se loni v květnu přihlásilo 2 075 věřitelů Sazky s pohledávkami za 41,1 miliardy korun. Velkou část z nich ale insolvenční správce popřel.

Sazka se do insolvence a následně do konkurzu dostala kvůli problémům se splácením úvěru na výstavbu pražské O2 areny. Hala nyní slouží jako zajištění dluhopisů vydaných kvůli její stavbě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olb

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

13:22 To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

Ministr vnitra Vít Rakušan neříká české veřejnosti pravdu o migračním paktu. Tvrdí to už i koaliční …