Věrný Gazdík: I kdyby na Kalouska plivalo milion lidí...

16.10.2012 11:10

Ač je ministr financí a místopředseda TOP 09 Miroslav Kalousek terčem časté kritiky, jeho ovečky ho hájí. Petr Gazdík tvrdí, že je férový. A fíkový list v podobě zástupců STAN prý nepotřebuje.

Věrný Gazdík: I kdyby na Kalouska plivalo milion lidí...
Foto: Filip Jandourek
Popisek: Ve sněmovně se schyluje k hlasování o důvěře vládě

TOP 09 ve spojenectví se STAN víceméně pohořela v krajských i senátních volbách. V této souvislosti se nabízí otázka, zda spojení těchto dvou uskupení není jednomu z nich, v tomto případě STAN, na škodu.

Gazdíku, prober se, doporučuje Čunek

Třeba úspěšný senátor za KDU-ČSL, Jiří Čunek, který byl jako jediný málem zvolen už v prvním kole, se do spojenetví TOPky a starostů obouvá po svém. Tvrdí, že šéf poslaneckého klubu TOP 09 a starostů, Petr Gazdík, je pouze "fíkovým listem" nebo "zbytečným štítem" Miroslava Kalouska. Gazdíkovi tak doporučuje zmoudření. A tedy distanc od TOP 09.

Kalousek je fér. Plní dohody, hájí ho Gazdík

Sám Petr Gazdík ale za ministrem financí stojí. "I kdyby na něj plivalo milion lidí, já s ním špatnou zkušenost nemám. Plní dohody a je fér," řekl ParlamentnímListům.cz šéf STAN s tím, že pana Čunka má rád, radit ohledně svých vztahů ke Kalouskovi si od něho ale nenechá.

Jednou pomůžeme my, jednou oni

A jak se dívá na neúspěch spojení TOP 09 a STAN ve volbách? "Uspěli jsme, jak jsme uspěli, ale není to katastrofa," uvedl s tím, že o odštěpení STAN od TOP 09 nemůže být ani řeč. "V parlamentních volbách TOPka pomohla nám, teď my jí," objasnil spojeneckou strategii Gazdík.

Poslanec za STAN, Stanislav Polčák, ale tak rezolutní není. "Spolupráci teprve vyhodnotíme, je potřeba vyjednat novou smlouvu pro sestavování kandidátek," uvedl pro redakci v reakci na nejistou budoucnost spolupráce starostů a TOP 09. Právě jim koncem roku vyprší smlouva o spolupráci. A tak není jasné, co bude dál.

Čunek jako persona non grata?

Pomyslný fíkový list v politice však podle Polčáka není Petr Gazdík, ale může se jím stát  naopak právě Čunek. "Vzhledem k úspěchu pana Čunka v senátních volbách by si měl v rámci KDU-ČSL dát na toto pozor spíše on," uvedl pro redakci s tím, že Čunek je "persona non grata" lidovců, kteří ho možná kvůli jeho volebnímu úspěchu budou chtít zneužít.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jana Šulcová

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

9:25 Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

Akce zakázána. Doslova. Plzeňsko je, zdá se, „průkopníkem“ praxe, kterou najdeme možná v padesátých …