Na Opavsku se další muž otrávil metylalkoholem

18.10.2012 12:35

V opavské nemocnici skončil šedesátiletý muž, který se podle Českého rozhlasu otrávil metylalkoholem. Je už dvaatřicátým člověkem v Moravskoslezském kraji, který metylalkohol pozřel. Přitom již 17 lidí v kraji z zemřelo, v celém Česku je pak už obětí 28.

Na Opavsku se další muž otrávil metylalkoholem
Foto: hns
Popisek: Metylalkohol, ilustrační koláž

Šedesátiletý muž nyní leží ve Slezské nemocnici v Opavě. Podle rozhlasu je jeho život v ohrožení, záchranáři jej přivezli v noci v bezvědomí. Lékaři ho ihned napojili na plicní ventilaci a začali podávat lék Fomepizol.

„Pacient byl v bezvědomí, tudíž byl okamžitě přijat na ARO. Byl napojen na umělou plicní ventilaci, na dialýzu. Jeho stav je kritický, měl v těle více než dvě promile metylalkoholu. Už tam byla ve velké míře kyselina mravenčí,“ potvrdil kritický stav muže mluvčí opavské nemocnice Daniel Svoboda.

„Zatím není jasné, jak se k otrávenému alkoholu muž dostal. Kriminalisté již případ vyšetřují,“ uvedl rozhlas.

Čanigovi hrozí vazba

V této chvíli kvůli metanolu jen na Ostravsku policisté stíhají 27 lidí. Zatím posledním obviněným je třiapadesátiletý muž. Policii k němu přivedly stopy a věci zabavené během domovních prohlídek.

Během několika hodin má být jasno také o vazbě pro jednatele Likérky Drak Pavla Čanigu. Dvaačtyřicetiletý muž je od úterního večera u výslechu. V distribučním skladu Verdana ve Zlíně, kam Čaniga své výrobky distribuuje, totiž kriminalisté objevili Tuzemák vyrobený Likérkou Drak, který obsahoval podle výsledků analýzy až 50 procent metanolu. Po majiteli skladu Robertu Sedlaříkovi pak policie dál pátrá.

Originál tuzemák z Draku pak nesmí ode dneška na trh. Rozhodla o tom Státní zemědělská a potravinářská inspekce.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

reklama

autor: olb

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kádrovací banka? Maso nejezte, velí KB. A další, další pokyny

13:15 Kádrovací banka? Maso nejezte, velí KB. A další, další pokyny

Zkratka KB je v Česku už léta spojená s Komerční bankou. Ale vzhledem k tomu, jaké „inspirace“ má Ko…