Policie obvinila jednatele Likérky Drak Pavla Čanigu

18.10.2012 12:48

Kriminalisté dnes obvinili jednatele Likérky Drak Pavla Čanigu. Detaily obvinění zatím nejsou známy. V poledních Ozvěnách dne Radiožurnálu to potvrdil dozorující státní zástupce Roman Kafka. Během několika hodin má být jasno i o Čanigově vazbě.

Policie obvinila jednatele Likérky Drak Pavla Čanigu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Částečná prohibice. Z regálů prodejen musel nařízením vlády zmizet veškerý alkohol s 20 procenty alkoholu a výše

Jednatel likérky Drak detektivům od středy odpovídá na otázky ohledně nálezu zatím čtyř vzorků alkoholu s padesátiprocentním obsahem metanolu. Láhve policie zajistila v distribučním skladu Verdana ve Zlíně, kam Čaniga své výrobky expeduje.

Do dnešního večera je nutné rozhodnout, zda zůstane Čaniga ve vazbě. Podle žalobce Romana Kafky je ale uvalení vazby na Čanigu velmi pravděpodobné.

„Očekávám, že bude v tomto smyslu podán podnět policie, který zvážím a následně případně podám návrh na vzetí do vazby," uvedl pro Radiožurnál Kafka.

Lahve ve skladu Verdana s mimořádně toxickým obsahem objevila Státní zemědělská a potravinářská inspekce minulý čtvrtek. Podle inspektorů by mohlo množství metanolu zabít tisíce lidí.

Čaniga ale prý stále veškerá podezření odmítá. Tvrdí, že s lihovinami ve skladu Verdany nemá nic společného. Zda tak chce naznačit, že vinen je Robert Sedlařík, tedy šéf onoho skladu, to zatím není známé. Policie ale v souvislosti s kauzou stále po Sedlaříkovi pátrá. Osmatřicetiletý muž, jehož podobiznu ukázala včera  i Česká televize, totiž zmizel.

Originál tuzemák od Likérky Drak, který letos vyexpedovala právě společnost Verdana, ode dneška nesmí na trh. Rozhodla o tom ve středu Státní zemědělská a potravinářská inspekce.


 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olb

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

15:15 Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

Kniha Spiknutí, která byla v minulém týdnu v pražském Arcibiskupském paláci slavnostně uvedena na tr…