Valtr Komárek troubí do útoku: Zničte vládu, hned. Lidé chtějí utíkat ze země

22.10.2012 7:50

Profesor Valtr Komárek dává „své“ ČSSD úkol. Má svrhnout vládu. A to nejlépe okamžitě.

Valtr Komárek troubí do útoku: Zničte vládu, hned. Lidé chtějí utíkat ze země
Foto: Hans Štembera
Popisek: Valtr Komárek

Čestný předseda ČSSD Valtr Komárek má pro svou partaj jednoznačný vzkaz. Není na co čekat. Po úspěchu ve volbách je prý její úkol jednoznačný. Svrhnout současný kabinet.

Vládo, pryč

„Ne pro samotnou ČSSD, ale pro celý národní celek by bylo nejlepší, aby co nejdříve vznikla nová vláda, aby se odešlo od politiky škrtů, které dusí ekonomiku, dusí pracovní sílu, kvůli které klesají mzdy, zato roste nezaměstnanost," řekl ParlamentnímListům.cz emeritní sociální demokrat.

„Není na co čekat. Sociální demokracie by měla vyžadovat odstoupení vlády, její demisi a vypsání mimořádných voleb, aby konečně došlo ke změně současné situace," uvedl Komárek. Výsledky voleb jej nepřekvapily. A nechápe, jak někoho, například členy vlády nebo Poslanecké sněmovny, mohly zaskočit. 

Kdo se diví?

„Nechápu, jak to může být pro vládu nebo sněmovnu objev. Asi si tvrdošíjně nechtěli připustit, co se děje. Přitom je jasné, že leitmotiv voličů bylo znechucení současnou ekonomickou a celospolečenskou situací. Lidé jsou roztrpčeni, dramatizují to až tak, že mluví o emigraci," popisuje Komárek své zkušenosti se setkáváním s nespokojenými Čechy.

Okamura je podivín. Ale nebojte se

Velká neúčast ve volbách podle něho svědčí o tom, že lidé nevěří tomu, že je možné něco změnit. To, že však ti, kteří k urnám přišli, inklinovali k novým tvářím, je logické. „Třeba Tomio Okamura. Je to možná trochu zvláštní podivín, ale není důvod se ho obávat. Není nikomu zavázán a umí hospodařit," pochválil senátního nováčka Komárek.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jana Šulcová

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

16:53 „On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

Mluví nebo nemluví ministr vnitra Rakušan pravdu o údajné české výjimce z migračního paktu EU? Do sn…