Pořádně mrzutý soupeř Tomia Okamury. Takto brblal nad svou porážkou

22.10.2012 7:44

Zatímco spokojený vítěz senátorských voleb na Zlínsku Tomio Okamura odjel se svou přítelkyní do Prahy na koncert Lionela Richieho, jeho poražený soupeř Stanislav Mišák zaslal novinám SMS, ve které lituje, že mu občané neumožnili, aby jim pomáhal i z pozice senátora. A nebyl jediným, koho při pohledu na čísla výsledků přepadly smutné stavy.

Pořádně mrzutý soupeř Tomia Okamury. Takto brblal nad svou porážkou
Foto: archiv hejtmana
Popisek: Hejtman zlínského kraje Stanislav Mišák a ředitel Lesní železnice Tomáš Hegar

Stále ještě úřadující hejtman Zlínského kraje Stanislav Mišák postoupil do druhého kola senátních voleb proti známému podnikateli Tomio Okamurovi, tam však prohrál drtivým rozdílem téměř třiatřiceti procent. Svůj neúspěch nesl těžce, jak dokládá jeho vyjádření, které prostřednictvím SMS poskytl serveru IDNES.cz.

„Chtěl jsem pomoci lidem v kraji, který mám tak rád,“ uvádí své vyjádření. Občané však podle něj nepochopili, že v kombinaci práce na kraji a v Senátu by jim mohl pomoci nejvíce. Výsledek druhého kola si vysvětluje tak, že lidé si přáli, aby se o ně staral pouze na úrovni kraje. V tom případě jej prý „neměli posílat do 2. kola a měli tam poslat jiného kandidáta, ale hlavně z našeho kraje.“ Podnikatel Tomio Okamura podle něj takovým kandidátem není.

Za těchto okolností prý musí hejtman zvážit, zda chce na úkor své rodiny nadále setrvávat v politice a starat se o druhé. Možná se tak vzdá i funkce hejtmana, u které má podle průběhu povolebních vyjednávání slušně našlápnuto k obhajobě.

Těžce svůj volební neúspěch nesl i Miloslav Vlček, který za ČSSD kandidoval na Šumpersku. Bývalý předseda Poslanecké sněmovny se v Jeseníkách pokoušel restartovat svou politickou kariéru a po neúspěchu voličům přes svůj volební web vzkázal: „Za senátora si Zdeňka Brože vybraly vaše hlasy. Máte, co jste chtěli. Byla to vaše volba. S jejími výsledky budete žít celých šest let vy.“

Mimoto se voličů zeptal, zda si skutečně myslí, že novopečený senátor Brož měl lepší program, nápaditější kampaň (k ní poznamenal, že „vítěz chodil po hospodách a poražený poctivě jezdil po obcích“), nebo zda toho pro jejich region udělal více než on, Vlček.  

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…