Šťastný a zvolený Jiří Čunek si to vyřizuje s "darebáky", kteří mu ublížili

22.10.2012 14:38

Znovuzvolený senátor za KDU-ČSL Jiří Čunek věří v úspěch své strany v příštích sněmovních volbách. Už proto, že se lidovci zbavili lidí, kteří zrazovali jejich původní hodnoty. Jde prý především o Miroslava Kalouska a jeho spolupracovníky.

Šťastný a zvolený Jiří Čunek si to vyřizuje s "darebáky", kteří mu ublížili
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Čunek

Se ziskem více než 72 procent obhájil ve druhém kole doplňovacích voleb Jiří Čunek své senátorské křeslo. Kromě velkého zadostiučinění a stálé náklonnosti voličů vidí Čunek ve svém volebním zisku i další zásadní vzkaz.

„Jde hlavně o dobrý a velký vzkaz médiím, že jejich síla a moc není bezbřehá. Když člověk vydrží a vytrvá, tak je může porazit. V tomto smyslu si myslím, že Česká republika má před sebou hodně práce, protože třeba ty darebáky z protikorupční policie, kteří mají honit zločince a přitom zcela jistě za nějakou finanční angažovanost dokážou honit nevinné lidi – to musí skončit,“ uvedl senátor ParlamentnímListům.cz.

Podplacená policie a zametání pod koberec

V naší zemi se podle jeho slov něco začne měnit až ve chvíli, kdy někteří státní zástupci a policisté budou když už ne zavřeni, tak minimálně vyhozeni od těchto složek, protože se prý propůjčili něčemu, co slušný člověk nebo policista či státní zástupce nedělá.

„Očištění těchto složek od takových lidí ale ještě vůbec nenastalo. Všichni by nejraději celý můj případ zametli pod koberec, aby se nezjistilo, kdo vlastně hrál hlavní roli. Média tu roli nehrála primárně, ta dostávala informace na základě pravidelných úniků ze spisu. Nezabránil tomu nikdo a nikdo za to také nebyl potrestán,“ konstatoval Jiří Čunek.

Jiří Čunek

  • KDU-ČSL
  • ANO křesťanským hodnotám
  • senátor

Kdo jsou viníci? Čunek nám to řekl

Ten je navíc přesvědčen, že by se mělo také rozebrat, jakým způsobem bylo vyšetřování vedeno, a zcela jistě by se podle Čunka ukázalo, kde jsou viníci. „A mnozí z nich dosud jsou u protikorupční policie, někteří na státním zastupitelství a dokonce někteří pracují na přerovském soudě,“ je přesvědčen.

Strana, které sám Jiří Čunek určitou dobu předsedal, tedy KDU-ČSL, se po neúspěchu v parlamentních volbách v roce 2010 začíná razantně stavět na nohy. Průzkumy veřejného mínění v posledních měsících jasně ukazují, že strana má nejen šanci vrátit se do Poslanecké sněmovny, ale počtem hlasů klidně i předehnat TOP 09.

ParlamentníListy.cz se Jiřího Čunka zeptaly, zda by v případě účasti lidové strany v příští vládě stál o ministerské křeslo a tedy návrat do nejvyšších pater české politiky.

KDU-ČSL se zbavila zrádců, ustupovat již nebude

„Řídím se podle hesla, že moje odpovědnost je teď býti dobrým senátorem a možná také pracovat pro kraj. Když budu tuto práci dělat dobře, je dost možné, že s těmi zkušenostmi, které již mám, budu platný v centrální vládní politice, protože KDU-ČSL má šanci být minimálně v parlamentu a ovlivňovat zásadním způsobem politiku,“ nevyloučil nijak Čunek.

Strana se podle něho poučila, že nesmí ustupovat a dělat kompromisy tam, kde to prostě není možné. „My jsme je dělali uvnitř naší strany, protože se dlouho vědělo, že Miroslav Kalousek a někteří další nectí zásady, na kterých strana vznikla, a neměli jsme sílu se těchto nejen lidí, ale i způsobů myšlení a jednání zbavit,“ řekl serveru ParlamentníchListů.cz, že tak v KDU-ČSL v podstatě zůstávali lidé, kteří proti principům vlastní strany pracovali.

„V době, kdy jsem v roce 2008 navrhl odvolat ministra financí Kalouska z tohoto postu, ukázalo se, že strana vůbec nemá sílu to udělat. Chci tím říct, že naše strana je teď jiná a těchto lidí jsme se buď zbavili, anebo odešli sami,“ sdělil dále senátor.

S touto historickou zkušeností, že existují meze, kde se kompromisy nedělají, Jiří Čunek věří, že jeho strana získá od voličů i odpovídající mandát v parlamentních volbách.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To je psycho, tohle... Němcová odešla z místnosti. Ostatní hlasovali pro

14:30 To je psycho, tohle... Němcová odešla z místnosti. Ostatní hlasovali pro

Členové ústavněprávního výboru Senátu dali zelenou petici 15 tisíc zemědělců. Ti chtějí zrušit Fialo…