Klaus vtipkoval na jazzu: Když na mě střílej v Chrastavě, tak…

23.10.2012 7:42

Prezident republiky Václav Klaus v pondělí zahájil 86. koncert cyklu Jazz na Hradě, který se konal po delší pomlce, neboť přes léto jazz na Pražském hradě není a ani v září tóny jazzu neroztančily stěny sálů Hradu.

Klaus vtipkoval na jazzu: Když na mě střílej v Chrastavě, tak…
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Václav Klaus

Při vstupu do Španělského sálu také netradičně probíhala kontrola přes bezpečnostní rámy jako reakce na to, že byl prezident nedávno v Chrastavě napaden. Dosud se totiž takové kontroly na jazzu nekonaly. Pouze při recepci k oslavě státního svátku 28. října.

„Dobrý večer, dámy a pánové, vypustili jsme zářijový koncert. Já už to všechno vypouštím. Jistě to tak interpretujete,“ vtipkoval Klaus, který tak narážel na to, že jeho prezidentské funkční období se pomalu krátí. „Tak máme ještě nějaký koncert do konce mého volebního období udělat, nebo ne?“ ptal se publika.

Když na mě střílej v Chrastavě…

Pak se vyjádřil k bezpečnostním rámům: „Nicméně já se vám strašně omlouvám, ale když na mě střílej v Chrastavě, tak jsou tady ty rámy, kterými musíte procházet. To je způsobeno timhletim. My za to opravdu, opravdu nemůžeme. Já se omlouvám za tu nepohodu, kterou vám tímto způsobem vytváříme. Ale těšíme se na pohodu, kterou nám přinese tady tento kvintet.“

Pak již spustil Joe Lovano & Dave Douglas Quintet (Sound Prints). Na saxofon hrál Joe Lovano, na trubku Dave Douglas, na klavír Lawrence Fields, na bicí Joey Baron a na basu brnkala Linda Oh.

Americký saxofonista, skladatel, držitel Grammy a mnohých dalších prestižních ocenění Joe Lovano patří mezi přední osobnosti současné jazzové scény. Kvintet  vystoupil mimo jiné na letošním Bohemia Jazz Festu.

Kapela hrála dohromady asi hodinu a půl po potlesku posluchačů jednu píseň přidala. Poté byli návštěvníci koncertu pozváni na číši vína a občerstvení.

reklama

autor: Lukáš Petřík

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

12:40 Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

O cestě premiéra Fialy do USA informovaly mezi českými médii i Novinky.cz včetně upozornění na sociá…