Tluchoř plísní Nečase: Prohrál všechny volby a vykašlal se na program

23.10.2012 7:03

Poslanec ODS Petr Tluchoř, který se v poslední době projevuje jako největší kritik Nečasova vedení strany, v rozhovoru pro deník Právo naznačil, že zdravý rozum je ve sporu o daňový balíček na jeho straně. Nyní však již prý ani tak nejde o sazby DPH, ale spíše o celkové devastující působení petra Nečase ve vedení strany.

Tluchoř plísní Nečase: Prohrál všechny volby a vykašlal se na program
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zasedala Výkonná rada ODS. Z tváří zúčastněných bylo cítit zmar z prohraných voleb

„Zdravý rozum je ztělesněn v návrzích, které jsme předložili my,“ ujišťuje bývalý předseda modrých poslanců a nyní vůdce rebelie proti premiéru Nečasovi. Proto pevně doufá, že tento zdravý rozum zvítězí a najde se řešení, které zamezí zvyšování daní a umožní návrat ODS k jejímu pravicovému programu.

Na kongresu ODS se však podle něj bude muset debatovat především o jiných věcech. „Občanští demokraté utrpěli v těchto volbách fatální debakl. Kongres bude především o tomto debaklu,“ myslí si poslanec.

Rovněž je prý třeba debatovat o tom, jak v minulých letech stranu vedli Petr Nečas s Miroslavou Němcovou. „To, že po 2,5letém vedení ODS Petrem Nečasem jsme na polovině preferencí, prohráli jsme všechny volby od doby, co nastoupil a jsme velmi na štíru s programem ODS, asi signalizuje, že nepanuje velké nadšení z mé strany s tímto vedením ODS,“ říká za sebe.

Pokud vedení nevyvodí odpovědnost samo, musí to podle Tluchoře učinit delegáti na kongresu. Na jejich místa ve vedení strany prý může kandidovat kdokoliv jiný. 

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.


 

reklama

autor: jav

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

12:40 Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

O cestě premiéra Fialy do USA informovaly mezi českými médii i Novinky.cz včetně upozornění na sociá…