Ten komouš prostě neprojde. Dozvuky senátního boje rudého Dolejše

23.10.2012 7:54

Na svém profilu na ParlamentníListy.cz obdržel neúspěšný senátní kandidát z Prahy 8 Jiří Dolejš podporu od jednoho ze čtenářů, který mu napsal, že jeho úspěšná protikandidátka Daniela Fillipiová rozjela nenávistnou kampaň a dalo se čekat, že zblbne voliče.

Ten komouš prostě neprojde. Dozvuky senátního boje rudého Dolejše
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslanec za KSČM Jiří Dolejš

„Český volič je pořád bohužel idiot a výsledky jeho volby jsou strašné,“ píše zklamaný čtenář.  Pozitivní zprávou do budoucnosti je podle něj zjištění, že i přes tuto masáž dokázal Dolejš získat velmi slušný počet hlasů.

Jiří Dolejš čtenáři odpověděl, že věří, že většina voličů v Praze není spokojená a reklamní triky prý také nebudou fungovat věčně. „Politik může nabízet naději, ale nesmí jen kšeftovat s iluzemi,“ myslí si poslanec. Souhlasí však s tím, že "v podmínkách pražské komunistofobie" bylo úspěchem už to, že dokázal navýšit svůj percentuální zisk na téměř dvojnásobek. „Modrá tvrz dostala trhlinu, která se už těžko zacelí,“ povzbuzuje voliče.

I žurnalista Martin Hekrdla se ve svém komentáři na serveru Týden.cz, který jiný ze čtenářů PL.cz Dolejšovi připomněl, zamyslel na vlnou odporu ke komunistům, která se vzedmula v týdnu mezi oběma koly senátních voleb. Podle něj zejména mladí Pražané na sociálních sítích vykříkovali, že nepřipustí, aby v jejich městě uspěl komunista. Sám Hekrdla prý zaznamenal výlevy typu "Ten komouš prostě neprojde". Výsledky tedy prý odpovídají tomu, že volební místnosti výrazně omládly.

Naivní omladina se totiž podle Hekrdly nejspíš obává, že komunisté by je připravili o civilizační vymoženosti a přinutili vrátit se od ultralevých notebooků k teplákům a rádiovkám šedesátých let. Jiný důvod jejich komunistofobie prý to být nemůže, protože na obnovení lágrů pro politické vězně a kulometných věží na hranicích už dnes nevěří až na výjimky nikdo. 

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…