Hnusná opičárna, stěžují si vesničané na dům Petra Tluchoře

24.10.2012 8:28

Tam, kde se odehrávaly Slavnosti sněženek, bude nyní Petr Tluchoř nejspíš pořádat úplně jiné mejdany. Kousek od legendární hájenky z Hrabalova románu, kde se myslivci přeli o přílohu k ulovenému divočákovi, mu jeho tchán koupil za hubičku rozlehlou mýtinu, kde si mezi borovicemi staví rezidenci, nazývanou místními „nevzhledná opičárna“.

Hnusná opičárna, stěžují si vesničané na dům Petra Tluchoře
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Tluchoř

Již v úterý se objevily informace o podivnostech kolem nákupu pozemku pro vilu nespokojeného poslance ODS Petra Tluchoře. V Kersku, jen kousek od legendární Hájenky z filmu Slavnosti sněženek, si Tluchořův tchán, bývalý ministr zdravotnictví Luděk Rubáš, koupil pozemek o výměře zhruba 9000 metrů čtverečních, přičemž oficiálně za něj zaplatil 20 000 korun.

Původně prý chtěl rozsáhlý pozemek uprostřed borového lesa využít pro podnikání, nyní se však rozhodl dát jej k dispozici své dceři. „Do budoucna tak vyřeším bydlení své široké rodiny,“ plánuje si podle deníku Blesk exministr.

Rostoucí sídlo modrého poslance je místním trnem v oku nejen kvůli pochybným vlastnickým transakcím. Robustní stavbě, která tu před jejich očima roste už od jara, neřeknou prý jinak než nevzhledná opičárna. „Je to hnus, který se sem vůbec nehodí,“ vykládají místní. „Do této romantické krajiny patří spíš srubové nízké stavby, a ne tohle,“ přidávají se další sousedé.

Poslanec Tluchoř má na štědré příbuzenstvo vůbec štěstí. Kromě lukrativního pozemku od tchána dostal již dříve od tety byt v Praze za 2,5 milionu.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…