Vysoký policista prý vyhodil z okna miliony. Za trest dostal funkci

24.10.2012 9:45

Do roku 2011 vedl Pavel Kolář oddělení policejní logistiky. Ve funkci šéfa této sekce ještě v roce 2007 posvětil nákup rušiček signálů na dálku odpalovaných bomb za 15.5 milionu korun. Když se ukázalo, že tyto rušičky nefungují, byly uloženy do skladu a Kolář ve své funkci zůstal až do května 2011, kdy ho vyhodil Petr Lessy. Kolář však obratem dostal ještě lepší práci. Dnes je hlavním ekonomem Generální inspekce Bezpečnostních sborů.

Vysoký policista prý vyhodil z okna miliony. Za trest dostal funkci
Foto: Hans Štembera
Popisek: Peníze - ilustrační foto

V roce 2007 zaštítil tehdejší šéf policejní logistiky Pavel Kolář nákup rušiček signálu u bomb odpalovaných na dálku. Brzy po uskutečnění transakce se ale ukázalo, že rušičky nefungují, a obratem skončily v policejních skladech.  Informuje o tom server Lidovky.cz s tím, že Ministerstvo vnitra začalo zakázku prověřovat až loni v květnu. Prakticky tři roky tak vše leželo u ledu. Policie přitom nechce mluvit ani dnes, kdy se s dodavatelem nefunkčních rušiček soudí.

Vhodnost uchazeče Koláře posoudili odborníci

„Dodavatel neuznal reklamaci ze strany policejního prezidia, proto byla podána žaloba. Popisovaný rušič je tudíž stále v majetku policie," sděluje policejní mluvčí Zuzana Součková. Jaké šance policie s takovým časovým odstupem má, není snadné zjistit. „Vzhledem k tomu, že řízení je v běhu, nebudeme z taktických důvodů poskytovat žádné bližší informace," odráží otázky mluvčí.

Pikantní je na celé kauze i fakt, že sám Kolář byl sice ze svého postu odvolán ještě policejním prezidentem Lessym, ale bez práce nezůstal dlouho. Brzy se stal hlavním ekonomem Generální inspekce bezpečnostních sborů.  Mluvčí inspekce Radka Sandorová to vysvětluje tak, že Kolář má předpoklady pro výkon této funkce

„Vhodnost uchazeče na pozici hlavního ekonoma byla posuzována odbornými pracovníky bezpečnostního sboru," hájí výběr mluvčí. Za zmínku stojí, že těmto odborníkům podle mluvčí nebylo nic známo o Kolářových údajných přešlapech z dřívějška. Média ale o případu informovala již v loňském roce a pyrotechnici si na nefunkčnost rušiček stěžovali ještě v roce 2007.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…