Vít Bárta před poslanci jízlivě vystoupil proti Kalouskovi

24.10.2012 13:16

Podle poslance Věcí veřejných Víta Bárty bude ministr financí Miroslav Kalousek předkládat výrazně osekaný rozpočet, ve kterém budou veřejné výdaje zredukovány na minimum. A pokud někdo bude potřebovat více, bude muset škemrat u něj. Bárta nepochybuje, že Kalousek bude svého měšce využívat k politickým zájmům. Stane se tak prý největším kovbojem Divokého západu.

Vít Bárta před poslanci jízlivě vystoupil proti Kalouskovi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vít Bárta ve sněmovně

„Nyní se plošně proškrtají položky státního rozpočtu a budou to ty položky, které budou občany nejvíc bolet,“ uvedl Bárta ve sněmovně. Sám ministr prý řekl, že osekávat se budou například výdaje na infrastrukturu a další věci, které občané pociťují. Důsledkem podle něj bude to, že starostové a další lidé, závislí na veřejných penězích, budou muset škemrat, aby jim bylo nějak přispěno.

Jenže protože se vláda rozpadá, tak ministru Kalouskovi budou chybět poslanci, a tak je bude muset nakupovat napříč politickým spektrem. „A tak se vracíme do časů medvědů a medvíďat,“ uvedl Bárta. Ministr financí podle něj bude tím, kdo bude rozhodovat, komu bude přispěno a bude jej tudíž současné škrtání bolet o trochu méně.

„Dnešním dnem začíná Divoký západ, kde nejmocnějším kovbojem je ministr Kalousek. Ten ví, kde je to zlato, a on ho bude rozdělovat tak, aby to občany co nejvíce bolelo a něco z toho měli ti, které zrovna potřebuje,“ uvedl Bárta.

Podle něj je takový rozpočet jedním z nejprokorupčnějších opatření, jaké v tuto chvíli můžeme udělat.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…