Pepo, tys zradil? Exministr Dobeš má prý sehnat hlasy na přežití Nečase

25.10.2012 6:54

Bývalý ministr školství Josef Dobeš prý v posledních dnech pracuje jako trojský kůň vlády v řadách Věcí veřejných. Snaží se prý přemlouvat kolegy z poslaneckého klubu, aby podpořili vládní daňový balíček a tím nahradili rebelující poslance ODS. O jeho misi mluví řada poslanců. Nakonec se prý skutečně může stát, že několik véčkařů vládu podpoří.

Pepo, tys zradil? Exministr Dobeš má prý sehnat hlasy na přežití Nečase
Foto: Hans Štembera
Popisek: Těsně před koncem svého působení na ministerstvu školství Dobeš uděloval učitelům medaile

„Já to nebudu komentovat. Nebudu nic potvrzovat, nebudu to komentovat,“ rozčílil se prý Josef Dobeš po přímém dotazu serveru Týden.cz. Podle jeho zpráv se snaží sehnat v poslaneckém klubu Věcí veřejných další poslance, kteří by zvedli ruku pro daňový balíček a tím nahradili hlasy rebelů z ODS.

Předsedu Věcí veřejných Radka Johna spekulace o dalším stranickém zrádci příliš nerozhodila. „No, je pravda, že vztahy s Dobešem ochladly,“ řekl klidně. „Otázka však je, pokud skutečně někdo chystá takovouhle zradu, jestli se mu to povede,“ dodal s úsměvem.

Poslanec Michal Babák dokonce připouští, že ví o konkrétních jménech, která se koalice pokoušela přetáhnout. „Mám informace, že koalice jednala s Josefem Dobešem a snad i s Davidem Kádnerem. S oběma nyní jednáme a doufáme, že to dobře dopadne,“ řekl ekonomický expert „véček“. Dalším, kdo nejspíš podpoří vládu, byť je oficiálně stále poslancem VV, je Milan Šťovíček.

Z bývalých véčkařů prý začíná naznačovat ochotu balíček podpořit například i Jaroslav Škárka. Další přeběhlíky z řad Johnovy partaje se snaží vládě sehnat poslanci z LIDEM, pro které jsou prý předčasné volby nejděsivější možnou představou, neboť vědí, že po nich už se do Sněmovny nevrátí.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…