Vymetli s Ivanem Langerem. Mocný muž prý nejede na Kongres ODS

25.10.2012 14:55

VÍME PRVNÍ Podle informací ParlamentníchListů.cz bývalý místopředseda ODS Ivan Langer nebyl ve své domovské organizaci v Olomouckém kraji zvolen na Kongres ODS jako delegát.

Vymetli s Ivanem Langerem. Mocný muž prý nejede na Kongres ODS
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ivan Langer

ParlamentnímListům.cz to potvrdily dva na sobě nezávislé zdroje z ODS. „Langer nepojede na kongres jako delegát. Maximálně jako host. Kluci z Olomouckého kraje se asi emancipovali,“ řekl ParlamentnímListům.cz vysoce postavený člen ODS.

„Nic o tom nevím, jsem v zahraničí,“ reagoval na informaci, že by neměl být delegátem kongresu, pro ParlamentníListy.cz Ivan Langer. Volební kongres ODS se má konat 3. a 4. listopadu v Brně.

Bývalý dlouholetý místopředseda ODS

V současnosti nemá Langer v ODS žádnou vysokou funkci. Je členem Odborné komise pro právní stát, reformu státních institucí a efektivní veřejnou správu. V poslední době se v souvislosti s ním hovořilo o tom, že mohl být v pozadí odstranění Petra Lessyho z funkce policejního prezidenta a dosazení jemu prý blízkého Martina Červíčka.

V letech 1996 až 2010 byl Langer poslancem parlamentu. V letech 1998 - 2006 byl místopředsedou Poslanecké sněmovny a v letech 2006 - 2007 ministrem informatiky. V letech 2006 - 2009 byl ministrem vnitra. Byl i dlouholetým místopředsedou ODS, mezi lety 1998 – 2002 a 2004 – 2010.

Ve volbách do Poslanecké sněmovny v roce 2010 byl „vykroužkován“ voliči, kteří upřednostnili kandidáty na dalších místech svými preferenčními hlasy, a jako poslanec skončil. V březnu 2012 složil advokátní zkoušku.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

16:53 „On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

Mluví nebo nemluví ministr vnitra Rakušan pravdu o údajné české výjimce z migračního paktu EU? Do sn…