Ten Klaus je úplně mimo, strhal projev šéf levicového serveru

29.10.2012 11:56

Jan Čulík, šéfredaktor Britských listů, se věnuje poslednímu slavnostnímu projevu Václava Klause k 28. říjnu. Prezidentův projev strhal a shrnul do jednoduché repliky: „Klaus je mimo“.

Ten Klaus je úplně mimo, strhal projev šéf levicového serveru
Foto: Radim Panenka
Popisek: Prezident Václav Klaus na Pražském hradě během recepce následující po předávání státních vyznamenání 28. října 2012

„Projev byl děsivým svědectvím o omezenosti a neinformovanosti člověka, který až doposud zastával snad nejreprezentativnější státní funkci,“ zhodnotil šéfredaktor Britských listů Jan Čulík sváteční projev prezidenta Václava Klause. „Masaryk by ale zaplakal. Hlubší, inteligentní porozumění složitosti dnešního světa Klaus neprojevuje. Neprojevoval ho nakonec nikdy,“ myslí si.

Projev prezidenta republiky ZDE

„Klaus v projevu kritizoval údajnou "zlobu, závist a agresivitu" českých občanů. Kázal: "Přestaňme svůj dnešek pouze hanit, pomlouvat a shazovat. Nepřistupujme na módní klišé, že čím nemilosrdněji všechno kritizujeme, tím se sami stáváme lepšími," cituje šéfredaktor Britských listů. „Lidé jako Klaus zjevně žijí v úplně izolaci. Nepřijde mu na mysl, že lidé mají k svému rozčarování jeho kapitalistickým "projektem" velmi dobré důvody. Že nejsou roztrpčeni prostě jen proto, že jsou rozmazlení a chtějí jen nadávat,“ odpovídá prezidentovi.

„V době, kdy se po celé Evropě hovoří o tom, že brutálně a plošně prosazované hospodářské škrty jsou cestou do pekla, že je potřeba inteligentně a strategicky stimulovat ekonomiku, opakuje Klaus hloupou mantru o nutnosti šetření, bez jakékoliv jiné inteligentní strategie pro investice a rozvoj hospodářství,“ píše Čulík.

„V závěru má Klaus pravdu, když argumentuje, že si máme dodat odvahy a že máme schopnosti své problémy řešit. Potíž je, že se v projevu nezmínil o jediném z nich, hovořil o zástupných nesmyslech,“ uzavírá šéfredaktor svou zdrcující polemiku.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…