Nový ředitel Křístek: Dopravní podnik nemusí vést ten, co umí řídit tramvaj

01.11.2012 17:00

V čele pražského dopravního podniku ode dneška stanul bývalý manažer operátora T-mobile Milan Křístek. Zatím ale neřekl, jestli si plánuje přivést do podniku vlastní tým. Nevyjádřil se ani ke smlouvám z minulosti, které stály místo jeho předchůdce.

Nový ředitel Křístek: Dopravní podnik nemusí vést ten, co umí řídit tramvaj
Foto: Hans Štembera
Popisek: Centrální dispečink městské dopravy

Včerejší rozhodnutí dozorčí rady potvrdilo dnes představenstvo podniku, které zároveň rozhodlo, že Milan Křístek bude novým ředitelem pražského dopravního podniku. Dopravní podnik přebírá tři měsíce poté, co byl jeho předchůdce Vladimír Lich odvolán, neboť podal trestní oznámení kvůli nevýhodným a problematickým smlouvám.

„Konkrétně jsem je neviděl, jediné co vím, že probíhá forenzní audit, a těším se na jeho výsledky. Abych s těmito výsledky mohl dál pracovat,“ prohlásil dnes Křístek ke smlouvám.

Nejednoznačný byl i v odpovědích, zda si plánuje přivést do podniku vlastní tým. To, že nemá zkušenosti s dopravou, ale jako hendikep nevidí.

„Já si nemyslím, že na této úrovni člověk musí umět řídit tramvaj. Zde je zapotřebí úplně jiných kompetencí a know-how, které si myslím splňuji,“ poznamenal.

Byli jen dva kandidáti

Jak podotkl ve svém zpravodajství Český rozhlas (Čro), dozorčí rada DPP se ve finále rozhodovala jen mezi dvěma kandidáty na generálního ředitele: tedy Křístkem a šéfem českobudějovického dopravního podniku Jaroslavem Ďurišem.

„Třetí finalista, bývalý ministr dopravy Radek Šmerda z konkurzu po své prezentaci odstoupil. Důvody řekl jen dozorčí radě. Její předseda Jiří Pařízek k nim nechtěl být konkrétní,“ uvedl rozhlas.

„Byly to důvody podle mého názoru důvěryhodné, já jsem jim rozuměl, podle mého názoru jim také rozuměla celá dozorčí rada. Ale protože to byly důvody osobního charakteru, tak bych je tady neinterpretoval,“ dodal šéf dozorčí rady.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olb

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

9:25 Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

Akce zakázána. Doslova. Plzeňsko je, zdá se, „průkopníkem“ praxe, kterou najdeme možná v padesátých …