Ty komouši, vypadáš jako Brežněv. Škromach to v ČT schytal

01.11.2012 20:35

Exministra práce a sociálních věcí a místopředsedu Senátu Zdeňka Škromacha (ČSSD) diváci Hydeparku pěkně grilovali. Je prý "komouš" a vypadá jako Brežněv.

Ty komouši, vypadáš jako Brežněv. Škromach to v ČT schytal
Foto: rep
Popisek: Zdeněk Škromach

Hostem čtvrtečního Hydeparku České televize byl bývalý ministr práce a sociálních věcí  a místopředseda Senátu Zdeněk Škromach (ČSSD). Ten byl v pořadu hned v úvodu konfrontován se svou komunistickou minulostí.

Škromach? Typickej komouš

"Byl jste členem KSČ, hlasujete stejně jako komunista, vypadáte jako typickej komouš, trochu jako Brežněv," osopil se na Škromacha jeden z diváků volajících do Hydeparku svůj dotaz. Ten přišel záhy poté, co se jeho výrazivo snažil umírnit moderátor Daniel Takáč. Divák se zajímal o to, proč Škromach v KSČ nezůstal.

Nesmysly, co to plácáte?

Škromach se ve výrazivu nenechal zahanbit. "Byly to nesmysly, co ten pán tady plácal," reagoval promptně. Svoji komunistickou minulost pak obhajoval. "Bývalí komunisté jsou i v ODS i v TOP 09," řekl Škromach s tím, že svou komunistickou minulost nevidí jako problém.

I další dotaz směřoval na komunisty, respektive případnou spolupráci ČSSD s KSČM v rámci vlády. Tomu by mělo zabránit Bohumínské usnesení. To podle Škromachových slov jeho straně "v ničem nebrání". Z usnesení se prý stal bič na sociální demokracii. A to jak zleva, tak zprava.

Bývalý šéf resortu práce a sociálních věcí byl v pořadu konfrontován ale také  s osobou nastupující ministryně práce a sociálních věcí Ludmilou Müllerovou (TOP 09). Právě ta byla v minulosti za svého působení v KDU-ČSL jeho náměstkyní. Podle Škromacha je však předčasné tuto ženu v současnosti hodnotit.

Zrušit jde vše

Na dotaz, zda se domnívá, že by mohla "překopat" Drábkovu reformu a například zrušit projekt tolik kritizovaných sKaret, Škromach uvedl lapidární: "Všechno jde zrušit."

Cíle jako z pohádky

Co se úkolů MPSV týče, jsou podle Škromacha jasné. „Základem je, aby lidé měli bydlení, aby měli jistotu, že uživí rodinu, že najdou práci, když budou chtít,“ uvedl cíle jako z pohádky expředseda ČSSD.

Ze spálené země růžový sad

Ten si nezapomněl také přihřát svou polívčičku. V době, kdy působila jeho vláda, se jí prý podařilo „spálenou zemi přetvořit v růžový sad.“

Zdeněk Škromach je místopředseda ČSSD, od roku 2010 senátor a místopředseda Senátu Parlamentu ČR. V minulosti zastával posty 1. místopředsedy vlády, ministra práce a sociálních věcí a v letech 1996–2010 poslance Poslanecké sněmovny.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jana Šulcová

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…