Tejc se zastal Johna. Hysterie pravice má prý dostat do sněmovny Jankovského

02.11.2012 18:50

Nedělejme tragédii z návratu Radka Johna k novinařině, reaguje poslanec Jeroným Tejc (ČSSD) na zprávu, že se lídr VV chystá pracovat pro společnost Empresa media. Mnohem zajímavější prý bude během hlasování o budoucnosti vlády sledovat chování poslanců Davida Kádnera a Josefa Dobeše. Pokud oba Véčkaři přejdou do vládního tábora, jde prý o důkaz vlivi Víta Bárty na stranu LIDEM Karolíne Peake. Tejc to uvedl v pořadu Host Rádia Bonton.

Tejc se zastal Johna. Hysterie pravice má prý dostat do sněmovny Jankovského
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jeroným Tejc

Před takovými chvílemi, které čekají Poslaneckou sněmovnu a vládu Petra Nečase příští týden, bývá v kuloárech živo. Přesvědčivý důkaz o tom přinesl i šéf poslaneckého klubu ČSSD Jeroným Tejc. Hovořil totiž o roli poslanců VV, potažmo LIDEM Karolíny Peake během hlasování o daňovém balíčku spojeném s žádostí kabinetu o vyslovení důvěry.

Do této hry v posledních dnech významně vstoupil i lídr VV Radek John. Hodlá totiž i s poslaneckým mandátem vést tým investigativních novinářů ve společnosti Empresa Media a své produkty bude dodávat třeba do časopisu Týden. Tím vyvolal ve sněmovně doslova bouři. TOP 09 a ODS už plánují, jak Johna dostat především z bezpečnostního a také z imunitního výboru, kde má přístup k řadě citlivých informací. Sílí také tlak na jeho odchod ze sněmovny.

Chtějí Jankovského ve sněmovně

Radek John ale odcházet nehodlá a má v tom i Tejcovu podporu. Lídr Véček podle svého kolegy z ČSSD ve skutečnosti nikdy novinařinu na hřebík nepověsil. "Zřejmě je to problém, ale nevidím ho fatálně. Reportáže z uzavřených jednání mandátového a imunitního výboru přece podával. Novinařina a politika se v něm prala vždy. Jeho setrvání v poslanecké lavici není etické a bude poškozovat jen jeho," říká Tejc.

Proč ale Johnův návrat k řemeslu tak pobouřil ODS a TOP 09? Podle Tejce jim jde jen o možnost dostat do Poslanecké sněmovny ministra pro místní rozvoj za LIDEM Kamila Jankovského. Ten bude logicky hlasovat s vládní koalicí. Jenže sám Jankovský toto v reakci pro ParlamentníListy.cz razantně odmítnul. "Pokud vím, pan John nikam neodchází. A upřímně, mně osobně je bez poslaneckého mandátu opravdu dobře," popřel ministr možnost, že by se ve sněmovně rád vyskytl častěji, než mu povinnost jako členovi kabinetu ukládá.

Ovládá Bárta LIDEM i VV? Tejc bere teorii vážně

Jenže Tejc by se prý náhlému hnutí mysli u Radka Johna nijak nedivil. Bere totiž vážně jednu z konspiračních teorií, které putují sněmovními kuloáry. Zní přímo fantasticky. Vít Bárta prý může docela klidně ovládat jak VV, tak stranu LIDEM, ač není ani v jednom z poslaneckých klubů. Za potvrzení takové teorie by Tejc považoval jak odchod Johna a jeho náhradu Jankovským, který ve volbách skončil těsně za svým bývalým lídrem, tak i přeběhnutí poslanců Kádnera a Josefa Dobeše do tábora Petra Nečase.

O obou poslancích a jejich údajné chystané roli ve vládním dramatu se v médiích hovořilo po celý uplynulý týden. Ministr Jankovský ale tuto Tejcem předloženou teorii považuje za něco, co si ani nezaslouží komentář.

"Je to samozřejmě šílené," uvedl pro ParlamentníListy.cz. v pořadu Host Rádia Bonton. Politická debata s Jeronýmem Tejcem, kde zazní i další jeho názory a odpovědi na otázky moderátora Zdeňka Šarapatky se bude vysílat jako vždy v sobotu od 18 hodin.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

 


 

reklama

autor: Václav Ivánek

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Papaláši

Nemáte dojem, že se vy politici, evidentně SPD nevyjímaje, chováte jako papaláši? Přijde vám etické zvyšovat si platy, když většině lidem klesají, a když ještě k tomu pobíráte náhrady? Navíc podle vás je v pořádku a etické vůči nám lidem, kteří vše platíme z našich daní, pobírat náhrady v plné výši,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

8:21 Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

Ani nenastoupil. Německý europoslanec Markus Pieper měl reprezentovat v EU malé a střední podniky. J…