Okamura získal 58 tisíc podpisů a může podat prezidentskou nominaci

05.11.2012 11:47

Podnikatel a senátor Tomio Okamura rozšířil na deset počet adeptů na funkci hlavy státu, kteří mohou vyhovět zákonným podmínkám pro registraci své kandidatury. Okamura totiž již posbíral 58 tisíc podpisů, což oznámil ČTK s tím, že se mu to povedlo získat za necelý měsíc.

Okamura získal 58 tisíc podpisů a může podat prezidentskou nominaci
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomio Okamura

Adepti, kteří musí sesbírat padesát tisíc podpisů nutnou pro přímou volbu hlavy státu mají lhůtu do zítřka. V úterý odpoledne totiž končí lhůta pro předložení prezidentských nominací. Na dnešní odpoledne ohlásili dodání kandidatury na ministerstvo vnitra například Jana Bobošíková – což prý již učinila - a také výtvarník a skladatel Vladimír Franz. Hlasy voličů ještě shánějí například herečka Táňa Fischerová.

„Za rekordní dobu necelého jednoho měsíce se mi podařilo nasbírat 58 tisíc podpisů občanů České republiky. Při sběru podpisů jsem nepoužil jediný billboard či tištěnou reklamu,“ uvedl dnes vítězoslavně Okamura, který se také nedávno stal čerstvým senátorem.

Má to za sebou již Zeman i Dlouhý

Potřebné podpisy získali také bývalý ekonomický ministr Vladimír Dlouhý, poslední úřednický premiér Jan Fischer, europoslankyně Zuzana Roithová (KDU-ČSL), bývalý předseda ČSSD a někdejší premiér Miloš Zeman a také místopředseda a senátor ČSSD Jiří Dienstbier.

Dienstbier ale prezidentskou přihlášku dodal na základě nominace svých kolegů z horní komory parlamentu. Poslaneckou nominaci mají místopředseda Senátu Přemysl Sobotka (ODS) a vicepremiér a předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg (TOP 09).

 

 

 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olb

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

9:25 Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

Akce zakázána. Doslova. Plzeňsko je, zdá se, „průkopníkem“ praxe, kterou najdeme možná v padesátých …