Odborářský šéf: Pravičácká banda hlupáků ničí zemi. A ještě lže

09.11.2012 14:41

Zákonodárci jezdí nakupovat do ciziny. Je tu pro ně prý moc draho. ParlamentníListy.cz zjistily, že někteří poslanci a senátoři, zejména z příhraničních oblastí, jezdí nakupovat do zahraničí. Jak řekli, je to nejen levnější, ale i kvalitnější. Na výzvu redakce, že by s tím právě jako čeští zákonodárci měli něco dělat, aby český zákazník nebyl šizen, jen krčili rameny. Redakce se proto obrátila na Bohumíra Dufka, předáka nezávislých odborů, aby řekl, co s tím.

Odborářský šéf: Pravičácká banda hlupáků ničí zemi. A ještě lže
Foto: Hans Štembera
Popisek: Šéf Asociace samostatných odborů Bohumír Dufek

„Zejména u potravin je to problém, řekl redakci poslanec za TOP 09 Daniel Korte. „Jíst se musí, takže zde nelze říct, nekupujte to,“ konstatoval. Na dotaz, jak to chtějí řešit, jen pokrčil rameny. „Opravdu nevím,“ dodal. „Přece nebudeme zřizovat Český cenový úřad jako za totality,“ zaúpěl. Ani on, ani další poslanci však jakékoli jiné řešení neviděli.

Politici národu pořád lžou, je to banda hlupáků

„To je důsledek, že tomu národu pořád lžou," řekl redakci Bohumír Dufek. „Naši pravicoví poslanci, to je banda hlupáků, která nemá obdoby v České republice,“ zuří předák. Podle něj si česká takzvaná pravice na skutečnou pravici jen hraje. Jak dodal, kdyby toto viděl americký pravicový prezident Reagan, tak by se v hrobě otáčel.

„A ještě krmí národ nesmysly. Ta banda kolem Kalouska všechno zničí," rozčiluje se Dufek. Na dotaz, co by se s tím mělo dělat, měl okamžitou odpověď: „Stávkovat, stávkovat a ve velkém demonstrovat,“ řekl rozhodně. „A samozřejmě měnit legislativu, aby byli nepoctivci snáze kontrolovatelní,“ dodává.

Jak dodává, má stávkování smysl. „Podívejte se například v Řecku. Řekové předložili deficitní rozpočet, který má větší schodek, než byl v minulém roce. A nezajímá je, že nějaká Merkelová tam pobíhá,“ upozorňoval na reakce v zahraničí. „Přitom dosahují svého,“ dodal.

Jednou z možností je podle Bohumíra Dufka přijmout zákony, které podobnému chování prodejců zamezí. „Jenže i to, co bylo v zákonech dobré, se z nich najednou vytrácí. Například bylo v zákoně, že v každém mrazícím a chladícím pultu musí být teploměr, aby bylo možné zkontrolovat teplotu správného uložení potravin. Najednou to bylo ze zákona odstraněno. Proč,“ zuří Dufek.

Dalším krokem by podle Dufka mělo být stanovení receptur. „Neustále nám říkají, že není možné stanovovat receptury. Nebo jak je možné, že nám EU zakáže psát na pomazánkové máslo „pomazánkové máslo“? Když v Německu na to mají výjimku a nikoho to nebolí, že,“ rozčiluje se Dufek.

Proradnost se s námi táhne už z Rakouska Uherska

Na dotaz, proč tedy české úřady a poslanci na to nereagují, se Dufek rozčílí ještě víc. „Protože tito proradní Češi, jakmile se dostanou ke korytům, tak zapomenou na všechno, co by měli. To už se s námi táhne z dob Rakouska Uherska, ale už by to mělo skončit“, nenechává předák na české vrchnosti nit suchou.

„Pak to byli Němci, po nich nastoupila Moskva a teď je to Brusel, v bledě modrém,“ vyjmenovává Bohumír Dufek. „Vždyť tam máme poslance, kteří nechodí ani na jednání,“ dodal. „Zkuste říct zaměstnavateli, že máte rodinné důvody a omlouváte se z práce. Projde vám to tak jednou,“ konstatoval.

Jediná cesta je podle něj v legislativě, která by upravovala výši marže, ale hlavně kontrolovala kvalitu potravin a nasadila do každého zákona tvrdé sankce. „K čemu je jakýkoliv zákon, když neobsahuje sankční složku? Vždyť ho mohou s přehledem ignorovat,“ říká Dufek.

Naši poslanci nejsou patrioti, ani Češi

„Neustále se hovoří v parlamentu o frakcích, ale tito poslanci zapomínají, že jsou především českými poslanci. Nejsou patrioti tohoto národa a necítí se být zavázáni této zemi. Tak co po nich chceme! Jediná možnost už jsou početné demonstrace a stávka,“ shrnuje rezolutně.

„Je třeba, aby už tato vláda konečně skončila a bylo možné nastavit takové kontrolní mechanismy, které by znemožnily tuto zemi a tento národ okrádat," říká předák nezávislých odborů. Jak dodává, teď už záleží na lidech, zda na demonstraci, která proběhne 17. listopadu, dorazí. 

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

reklama

autor: Radmila Zemanová-Kopecká

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Na akci Konečné se muž bál o život. Skončilo to bouřlivě

4:44 Na akci Konečné se muž bál o život. Skončilo to bouřlivě

V diskusi plzeňských občanů s předsedkyní KSČM a koalice STAČILO! Kateřinou Konečnou projevil obavy …