Štefan Füle patří k těm lepším eurokomisařům, uvádí prý bruselský žebříček

13.11.2012 12:54

Český zástupce v Evropské komisi Štefan Füle patří v Bruselu prý k těm lepším eurokomisařům. Vyplývá to z průzkumu zpravodajského portálu EurActiv a agentury Burson-Marsteller.

Štefan Füle patří k těm lepším eurokomisařům, uvádí prý bruselský žebříček
Foto: ParlamentníListy.cz
Popisek: Vlajky před Evropským parlamentem v Bruselu

„Füle dostal v hodnocení více než 800 novinářů, analytiků nebo lobbistů pět bodů z deseti, tedy průměrnou známku,“ informuje Český rozhlas ČRo. Podle jeho zjištění vůbec nejhůř dopadla unijní ministryně zahraničí Catherine Ashtonová, jen o něco lépe než ona si vedl šéf komise José Manuel Barroso.

Stejně jako Füle si vedlo ale údajně i dalších deset komisařů. Před Fülem však skončily jen dvě komisařky: nizozemská a bulharská zástupkyně, referoval dnes Český rozhlas.

Füle má v Bruselu na starosti rozšíření unie. Jaké jsou jeho silné stránky? Průzkum hovoří o tom, že při prosazování vztahů se sousedními zeměmi sedmadvacítky si vede dobře. Jeho slabinou naopak je nedostatečný posun v rozšíření unie o Turecko a Chorvatsko.

Z průzkumu celkově vyplývá podstatné zhoršení hodnocení činnosti celé Evropské komise, tedy jakési evropské vlády, uzavírá rozhlas.

 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olb

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …