Novým šéfem VZP by se měl stát Zdeněk Kabátek

20.11.2012 19:10

VÍME PRVNÍ Podle informací ParlamentníchListů.cz z důvěryhodného zdroje z ministerstva zdravotnictví by se novým šéfem Všeobecné zdravotní pojišťovny (VZP) měl stát vrchní ředitel přímo řízených organizací ministerstva zdravotnictví Zdeněk Kabátek.

Novým šéfem VZP by se měl stát Zdeněk Kabátek
Foto: Hans Štembera
Popisek: Všeobecná zdravotní pojišťovna

„Ředitelem VZP by měl být Zdeněk Kabátek, který je blízký ODS. Dohodli se na tom premiér Petr Nečas a šéf zdravotního výboru sněmovny Boris Šťastný. Ministr zdravotnictví na to kývl. Ve správní radě by pro to mělo být dost hlasů. Poté, co odešel Šnajdr ze sněmovny, teď ve zdravotních věcech v ODS dominuje Šťastný,“ řekl ParlamentnímListům.cz dobře informovaný zdroj.

Heger kývl na dohodu Šťastného a Nečase

Podle informací redakce TOP 09 a její ministr zdravotnictví protlačovali náměstka ministra pro zdravotní pojištění Petra Noska, ale Leoš Heger nakonec kývl na společného kandidáta Nečase a Šťastného. Ke změně ředitele může dojít již na zasedání správní rady příští pondělí. Počítá se s tím, že odvolán bude Pavel Horák, jehož chce ministr Heger již delší dobu odvolat a změna poměru hlasů ve správní radě tomu nyní napomůže.

Podle informací redakce to také vypadá, že by Marek Šnajdr z ODS, který rezignoval na svůj poslanecký mandát, měl zůstat předsedou správní rady VZP. Sice patřil mezi takzvané rebely, ale kvůli tomu, že složil poslanecký mandát, daňový balíček, se kterým spojila vláda otázku důvěry, prošel.

Vláda před týdnem odvolala sedm členů správní rady za stát a deset jich jmenovala, z nich tři už ve správní radě byli dříve. Správní rada má třicet členů. Pro odvolání a volbu nového ředitele je třeba 16 hlasů. Členové zvolení za Poslaneckou sněmovnu z TOP 09 a ODS a členové jmenování za vládu, z nichž někteří jsou z okruhu Petra Nečase, by měli dát dohromady dostatek hlasů.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Průlom: Tři roky covid-buzerace. Němci se ptají a chtějí trestat

13:45 Průlom: Tři roky covid-buzerace. Němci se ptají a chtějí trestat

Dvacet devět procent Němců si myslí, že politici by měli být potrestáni za to, co prováděli za covid…