Zemanovci varují: Zabráníme tomu, aby se na prezidentovi přiživil póvl

01.02.2013 8:55

Strana práv občanů Zemanovci (SPOZ) eviduje výrazně zvýšený zájem o členství. Na to, jak si chce strana s novým nárůstem členů poradit, se ParlamentníListy.cz zeptaly předsedy SPOZ Vratislava Mynáře a místopředsedy strany pro organizaci Josefa Baxy.

Zemanovci varují: Zabráníme tomu, aby se na prezidentovi přiživil póvl
Foto: Hans Štembera
Popisek: Volební štáb Miloše Zemana

Ve Straně práv občanů-zemanovci ani po necelém týdnu po prezidentských volbách neopadlo nadšení z vítězství jejich kandidáta Miloše Zemana. "Je to fantastický. Věřil jsem, že máme nejlepšího kandidáta. Na druhou stranu jsem se samozřejmě obával, protože jsem věděl, že bojujeme proti mediální mafii, velmi draze placené finanční skupinou. Trochu jsem se toho obával. Nicméně zvítězil zdravý rozum našich občanů," svěřil se s povolebními pocity pro ParlamentníListy.cz předseda SPOZ Vratislav Mynář. „Ještě jednou bych chtěl poděkovat všem, kdo Miloši Zemanovi dali svůj hlas. Jsem rád, že se lidé nenechali zastrašit a zlákat palcovými titulky v médiích. Že si zachovali vnímání skutečné reality,“ dodal.

Podobná slova pronesl i místopředseda strany Josex Baxa. „Mám z toho obrovskou radost. Po deseti letech se historie zopakovala, naštěstí tentokrát už ne jako fraška."

Co bude dál s SPOZ

„Tak pokud jde o Miloše Zemana, je to jasné, začne příprava a očekávání inaugurace,“ směje se předseda. A jde-li o stranu, použil úsloví, že se vrátí „zpátky do montérek“. Teď si několik dní odpočinul a už tento týden ho čeká několik pracovních jednání. „Je tu ještě hodně práce před konferencemi, které předcházejí volebnímu sjezdu, který máme 23. a 24. března,“ dělá výčet nastávajících aktivit Mynář. Moc času tak prý na odpočinek není a nebude.

„Co by nás čekalo? Práce, práce a práce. Nemůžeme přece udělat prezidentovi ostudu,“doplňuje Baxa. Teď prý bude SPOZ věnovat všechny síly tomu, aby se v příštích volbách stala parlamentní stranou.

Zeman podle slov obou předních politiků SPOZ nemíní zasahovat, ani ovlivňovat dění ve straně. Je pro něho prý podstatné, aby byl nadstranickým prezidentem. "Miloš Zeman je našim duchovním otcem i tvůrcem programu. Nicméně, jak už on sám deklaroval jasným slovem, bude nadstranickým prezidentem, takže práce ve SPOZ je jenom na nás, na našich členech, vedení i sympatizantech," řeklo jasně pro ParlamentníListy.cz vedení zemanovců.

Do strany se hrnou kariéristé

Jak už šéf SPOZ v médiích uvedl dříve, strana zaznamenala během prezidentské kampaně a především po vítězství Miloše Zemana ve volbách značný nárůst zájemců o členství a mezi nimi i příchod typu lidí "kariéristů". Stejnou situaci už prý zažili před parlamentními volbami 2010. „Já věřím, že strana už prošla očistným procesem. Věřím také, že naše členská základna je do té míry stabilizovaná, že si velmi dobře dokáže ve svých řadách udělat pořádek,“ konstatuje Mynář. Jak dodal, je důležité, aby strana nepustila mezi sebe lidi, kteří chtějí jen profitovat z vítězství Miloše Zemana.

Se stanoviskem předsedy souhlasí také místopředseda Josef Baxa. „Tak takovou tendenci, samozřejmě mezi řadou slušných lidí, bude mít i spousta póvlu,“ konstatoval.. „Myslím, že budeme muset vyhlásit stop stav. Jinak nás ti lidé, kteří jdou za funkcí, převálcují, a nebude to už ta strana, která vznikla v roce 2009,“ říká rezolutně Baxa.

Podle něho by měl zmíněný stop stav trvat nejméně půl až tři čtvrtě roku. „Budu se o to snažit, ale samozřejmě nemohu si být jist, že uspěji. Podle mého bychom ale měli pro nejbližší dobu z toho udělat dočasně uzavřenou společnost,“ dodává ParlamentnímListům.cz.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radmila Zemanová-Kopecká

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…