Marxistický Pán Bůh nás má rád, řekl komunista na mítinku. A to nebylo vše

01.05.2013 21:08

REPORTÁŽ Marxistický Pán Bůh nás má rád. A změna poměrů může nastat jen demokraticky-revoluční cestou. Tato slova zazněla ve středu v Olomouci při prvomájových oslavách z úst komunistického poslance Alexandera Černého. Ten se zde také tvrdě opřel do vlády Petra Nečase (ODS).

Marxistický Pán Bůh nás má rád, řekl komunista na mítinku. A to nebylo vše
Foto: Petr Kupka
Popisek: Alexander Černý při oslavách 1. máje

Na stejném místě jako vloni, tedy v hostinci Pod Lipami v Olomouci - Slavoníně, se ve středu v rámci prvomájových oslav sešli převážně postarší příznivci KSČM, ovšem o poznání sebevědomější, což bylo patrné zejména při vzájemných soudružských pozdravech. Také účast byla o poznání vyšší něž v loňském roce. Tentokrát sem zavítala více něž stovka komunistických sympatizantů a funkcionářů. Za narůstajícím sebevědomím straníků je zřejmě úspěch v loňských podzimních krajských volbách, po nichž komunisté usedli ve vedení mnoha krajů.

Marxistický Pán Bůh nás má rád

Atmosféra na zahradě hostince připomínala doby dávno minulé. Z omylu autora tohoto textu nevyvedl ani poslanec za KSČM Alexander Černý, který se chopil mikrofonu a prohlásil: „Podívejte se, jak nás ten náš marxistický Pán Bůh má rád, jak se nám vyčasuje…,“ reagoval hned v úvodu setkání na slunečné počasí poslanec Černý. A pokračoval: „Nemůžeme očekávat, že jakákoliv změna může nastat jinak, než klasickou demokraticky-revoluční cestou, a to je i to, o co budeme usilovat,“ doplnil.

Nečasova vláda je pohromou pro ČR

Poté tvrdě kritizoval vládu Petra Nečase (ODS). „Když jsem tady před časem hovořil o tom, že vláda Mirka Topolánka je to nejhorší, co nás mohlo potkat, tak jsem si nedovedl představit, že to může být ještě horší. A je třeba zdůraznit, že poté, co se stalo v roce 2010, kdy ona podivná koalice, která nám dnes vládne, získala dokonce 118 mandátů, s nimiž nedokázala nic jiného, než devastovat tuto zemi a snížit náš životní standard,“ prohlásil Černý s tím, že jeho strana chce aby tato vláda skončila co nejdřív, protože každý den jejího vládnutí je prý pohromou pro Českou republiku.

„Tato vláda nám slibovala, že zásadní politická rozhodnutí, která budou mít vliv na několik generací nebo několik desítek let, bude dělat jen na základě společenského konsensu a že bude chtít, aby opozice alespoň dílčím způsobem spolupracovala na prosazování takových změn. Zatím nám předkládá reformy, které jsou jen horší a horší a jejich důsledky jsou pro české občany přímo katastrofální,“ řekl dále poslanec.

Jediní vítězové krajských voleb

Tyto šílenosti se podle jeho slov odehrávají v době, kdy je mezi námi 750 tisíc nezaměstnaných. „Jejich rodiny trpí, neustále se rozevírají nůžky mezi těmi, kteří si žijí naprosto nadstandardně, jsou zabezpečeni, aniž by museli hnout brvou, a mezi těmi, kteří ať dělají, co dělají, tak nemají téměř žádnou perspektivu a dostávají se do situace, kdy tu perspektivu nebudou schopni zajistit ani svým dětem, to je prostě situace, která je naprosto neúnosná. A v této atmosféře se konaly vloni na podzim krajské volby a dopadly tak, jak musely zákonitě dopadnout. My jsme z těchto voleb vyšli prakticky jako jediní vítězové. Všechny ostatní parlamentní strany ztratily,“ shrnul Černý.

Orientace na východní trhy

Poté se opřel do protestujících proti účasti KSČM v mnoha krajských radách. „Občas se objevují takzvaní nositelé demokracie, ti, kteří nás už 25 let školí z toho, co to je demokracie, aby nám řekli, že demokratický výsledek voleb nic neznamená, volby by se měly opakovat anebo by se minimálně jeden z koaličních partnerů měl zamyslet a odstoupit z pozic, které teď zastává. Útok je veden především proti ČSSD, je snaha vyděsit ji, aby neměla odvahu něco podobného udělat po příštích volbách a kvůli závazkům z minulosti, aby s námi nešla do koalice a dala raději přednost jiným subjektům, se kterými pak provede jen kosmetické úpravy toho, co tu po řádění pana Nečase, Kalouska a dalších zbude,“ uvedl komunista.

„My máme na to, abychom udělali zásadní změny. Pokusíme se nastartovat ekonomický růst, budeme se snažit investovat maximálně do lidí. Budeme se snažit oživit i trhy, které z ideologických důvodů ČR opustila. My víme, kdo je dnes nositelem světového pokroku, my víme, kdo dnes vykazuje největší ekonomické meziroční přírůstky a pevně věříme, že se i na těchto trzích dokážeme uplatnit a nebudeme spoléhat na toho, koho nám vnucovali jako jediného nositele pokroku a civilizace. V nejbližších dnech představíme volební program a věříme v úspěch i v příštím supervolebním roce,“ uzavřel svůj projev Černý.

  • Další reportáže ParlamentníchListů.cz čtěte ZDE

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Petr Kupka

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

15:15 Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

Kniha Spiknutí, která byla v minulém týdnu v pražském Arcibiskupském paláci slavnostně uvedena na tr…