Bohuslav Svoboda prý nabídl TOP 09 variantu, která by jí přinesla křeslo primátora

28.05.2013 13:28

V minulém týdnu odvolaný pražský primátor a předseda pražské ODS Bohuslav Svoboda nabídl podle zdrojů z TOP 09 svému nedávnému koaličnímu partnerovi takovou variantu koalice, podle níž by se primátorem stal zástupce TOP 09.

Bohuslav Svoboda prý nabídl TOP 09 variantu, která by jí přinesla křeslo primátora
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslanec ODS Bohuslav Svoboda

Dosud pevný postoj pražské ODS k situaci ve vedení hlavního města se může brzy stát minulostí. Až dosud totiž občanští demokraté trvali jako na nepřekročitelné podmínce pro koalici s TOP 09 na tom, že primátorem zůstane Bohuslav Svoboda. Podle zdrojů z TOP 09 však už exprimátor a šéf pražské ODS předložil svému nedávnému koaličnímu partnerovi takovou variantu společného vládnutí nad Prahou, která by primátorské křeslo přenechala zástupci TOP 09.

Tuto informaci získaly ParlamentníListy.cz krátce poté, co se předsednictvo TOP 09 razantně vyjádřilo k dění ve vedení Prahy a odmítlo přenášet problém pražské koalice na celostátní úroveň. „TOP 09 je připravena převzít rozhodující politickou odpovědnost za hlavní město a nenechá se při tom rozptylovat vnitřními spory a hádkami ODS,“ uvedla po jednání místopředsedkyně TOP 09 Helena Langšádlová. Vedení TOP 09 zároveň odmítlo „hysterické útoky vedení ODS“.

O nástupci Svobody rozhodnuto ještě není

Jméno nového primátora za TOP 09 však zatím zůstává neznámé. „Není jasné, kdo by měl tento post zastávat,“ uvedl předseda klubu pražských zastupitelů TOP 09 Jiří Vávra, jenž patří do úzkého okruhu zvažovaných kandidátů. TOP 09 vypověděla minulý týden koalici s ODS a její zastupitelé hlasovali pro svržení primátora Bohuslava Svobody z ODS. Nyní je nejpravděpodobnější variantou dohoda s ČSSD, která nechce do koalice, ale je připravena za splnění určitých podmínek tolerovat do voleb v příštím roce jednobarevnou radu TOP 09.

 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jih

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…