65 DJK: Centrum s letištěm a Kladnem můžeme spojit chytřeji ekologickým MONORAILEM

19.08.2014 15:22

Čtvrtstoletí se vedou plané diskuse o nutnosti rychlého kolejového spojení centra s Letištěm Václava Havla. Poslední „úsporný“ návrh z Hradčanské na letiště je vykalkulován na 21 mld. Kč, a to bez tunelu Prahou 6 a bez vlakových souprav. 65 demokratů Jana Kasla přináší elegantní řešení číslo 21 – použití chytré technologie monorail.

65 DJK: Centrum s letištěm a Kladnem můžeme spojit chytřeji ekologickým MONORAILEM
Foto: 65 Demokratů Jana Kasla
Popisek: Jan Kasl

Jestliže všechny klasické varianty kolejového spojení naráží buď na odpor Prahy 6 k povrchové trase, nebo na nereálnou cenu těžkého tunelového řešení, pak je nezbytné přijít s jiným řešením – navrhujeme tedy americko-korejskou technologii Urbanaut, na pražské poměry aplikovanou architektem dopravních staveb, Petrem Preiningerem.

„Nabízíme optimalizované řešení dopravy cestujících na spojích s letištěm Václava Havla a Kladnem. Využijeme přitom trasu Buštěhradské dráhy ve stávajícím profilu ale pro dvousměrný provoz monorailu, s proměnnou kapacitou soupravy díky její modulové skladbě,“ říká Jan Kasl, lídr kandidátky.

Cena spojení je dle odvozených nákladů z realizovaných tras ve světě třetinová oproti projektované těžké rychlodráze, a to včetně souprav. Hradčanská - Letiště  cca 7 mld. Kč! Máme v týmu experty na dopravní systémy i smart technologie, spolupracujeme s externími odborníky.

Další řešení

Další čtyři řešení se zabývají Dopravním podnikem, spravedlivými poplatky z ubytování v hotelech, spojením sociální a zdravotní péče pro seniory a nakládání s majetkem města.

„Z analýz fungování DPP vyplývá, že má v hospodaření značné rezervy, nemluvě o možnosti snížení ztrát z neuhrazeného jízdného – společnost ZWITCH ve studii z roku 2013 odhaduje tyto ztráty až na 30 % jízdného - při tom vychází z evropského porovnání a zkušeností,“ vysvětluje Jan Kasl.

Proto 65 demokratů Jana Kasla navrhuje výkon Dopravního podniku objektivně změřit, aby bylo zřejmé, jak efektivní je jeho fungování.

Podrobnosti všech řešení obsahuje příloha.

Více informací:

Web: www.65DJK.cz

Facebook: www.facebook.com/65DemokratuJanaKasla

Twitter: twitter.com/65DJK

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: 65 Demokratů Jana Kasla

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…