Aktivista Šinágl kandiduje na Hrad. Podporuje ho Čáslavská či Kubišová

08.09.2012 7:54

Po kratší odmlce se opět objevilo nové jméno mezi zájemci o úřad prezidenta. Na Pražském hradě by se od příštího ledna chtěl usadit i známý pravicový aktivista Jan Šinágl. Na svém webu by měl kampaň zahájit během víkendu.

Aktivista Šinágl kandiduje na Hrad. Podporuje ho Čáslavská či Kubišová
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jan Šinágl před sjezdem NS-LEV 21

Známého aktivistu podle Lidových novin ke kandidatuře přemluvili lidé. Nechce však kandidovat za každou cenu, a pokud se objeví kandidát, jehož myšlenky by mohl akceptovat, rád jej podpoří.  „Nejde o to, aby na Hradě byl Šinágl. Jde o to, zda se najde člověk, se kterým se lidé ztotožní,“ uvedl Šinágl pro Lidové noviny s tím, že takového kandidáta zatím nevidí.

Podporu mu již vyjádřilo několik osobností, například slavná olympionička Věra Čáslavská, nebo zpěvačka Marta Kubišová. „Myslím, že pan Šinágl má velký přehled a ví, co se ve společnosti děje,“ říká Kubišová, kterou aktivista podpořil v jejím sporu s kolegyní Helenou Vondráčkovou. Kromě toho však bude Šinágl muset sehnat padesát tisíc dalších sympatizantů, kteří jeho kandidaturu podepíší. „Mám asi 23 podpisů. Těch padesát tisíc ale podle mého určitě seženu,“ věří.

Šinágl v minulosti proslul ráznými postoji a ochotou pustit se do konfrontace. Například v roce 2005 protestoval na prvomájovém shromáždění KSČM, odkud ho pořadatelé nechali vyvést. V roce 2009 byl pro změnu vyveden z jednacího sálu Poslanecké sněmovny, když na poslance rozhazoval protestní letáky při schvalování Janotova balíčku úsporných opatření. Nedávno byl kvůli zpochybňování smyslu obětí heydrichiády obviněn z popírání genocidy.  

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…