Andrej Babiš vyhodil Rathovy příznivce s prosbou o 14 milionů: Vy jste se zbláznili

23.08.2012 13:14

VÍME PRVNÍ Andrej Babiš stejně jako Karel Janeček obdržel ve středu zvláštní nabídku. Vyplatit Davida Ratha.

Andrej Babiš vyhodil Rathovy příznivce s prosbou o 14 milionů: Vy jste se zbláznili
Foto: ANO 2011
Popisek: Andrej Babiš

Nejen šéfa Nadačního fondu proti korupci Karla Janečka, ale i podnikatele Andreje Babiše oslovili příznivci Davida Ratha s prosbou, aby za poslance zaplatil 14milionovou kauci. Na rozdíl od Janečka ale Babiš odmítl.

„Oni se snad zbláznili, Rath kradl jako další čeští hejtmani, hned jsem to odmítl," řekl ParlamentnímListům.cz s tím, že Rath drží ČSSD v šachu. Záměr Karla Janečka, který chce přes případné Rathovo vykoupení prý poodhalit podivné praktiky v ČSSD, ale kvituje s nadšením. „To není špatný záměr," řekl redakci Babiš.

Aféra čtrnáctimilionové kauce Davida Ratha možná skončí nečekaným zvratem právě díky Janečkovi. Ten má oznámit, zda kauci zaplatí, nejpozději během pátku.

ParlamentníListy.cz se v této souvislosti obrátily přímo na Karla Janečka. "Rathův právník se na mě obrátil, zatím na to nemám názor. Teď nejsem rozhodnutý, ale pravděpodobně se rozhodnu do zítra," uvedl pro ParlamentníListy.cz.

Rath je malá ryba. Může začít mluvit

A co by Janečka vedlo k tomu, že by Ratha vyplatil? "Vedlo by mě k tomu to, že Rath je menší až střední ryba. Rath by svými informacemi mohl pomoci k očistě naší problematické struktury," řekl redakci Janeček. "Určitě bych to neudělal pro nějakou krásu v obličeji," uzavřel pro ParlamentníListy.cz.

Jančura: Janeček to neudělá

Redakce oslovila i jednoho z čelních členů Nadačního fondu proti korupci, podnikatele Radima Jančuru. Ten možnost, že by Janeček Ratha vykoupil, rezolutně popírá. "Dám na to krk, že to neudělá, nemůže to udělat. Vzal si jen čas na rozmyšlenou, je překvapen, že ho Rathovi advokáti oslovili, Ratha vůbec nezná," řekl ParlamentnímListům.cz.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jana Šulcová

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…