Arabové možná koupí ČSA. Je to rozumné, zní z NERVu

28.09.2011 11:22

Šéf Českého aeroholdingu Miroslav Dvořák a viceprezident pro obchod společnosti Etihad Airways Peter Baumgartner nevyloučili, že by Arabové mohli koupit společnost ČSA.

Arabové možná koupí ČSA. Je to rozumné, zní z NERVu
Foto: ParlamentníListy.cz
Popisek: Vojenský speciál na afghánském letišti

"To se musíte zeptat jinde, není v mé kompetenci to komentovat," odpověděl Dvořák serveru Aktuálně.cz, který o věci informuje. "Obecně samozřejmě platí, že po dokončení restrukturalizace budou České aerolinie na případnou privatizaci připraveny. Ale v první řadě musíme ukázat, že to, co jsme udělali, dává hlavu a patu a že aerolinka je čitelná," dodává.

Investici se nevyhýbáme

"Zajímavější odpověď byste možná dostal mimo záznam," uvedl Peter Baumgartner. Po vypnutí diktafonu rozvedl svou oficiální odpověď ve smyslu: "momentálně ne, v budoucnu se ale žádné podobné smysluplné investici nevyhýbáme." Velký důraz přitom klade na fakt, že Etihad je ve volbě partnerů velmi vybíravý a že ČSA jsou pro něj důležité jako brána do Evropy.

"Porcujeme krávu, která ještě běhá po lese. To je strašně daleko," upozorňuje Jan Procházka ze společnosti Cyrrus, který je zároveň členem Národní ekonomické rady vlády (NERV). Koupě ČSA by ale podle něj pro Etihad rozumná byla. "Jakýkoliv potenciální zájemce, který by byl ze vzdálenější strany světa, jako je třeba Etihad, by dával docela velký smysl. Pomohlo by to totiž nejen aeroliniím, ale i letišti. Etihad by si z něj totiž utvořil mezinárodní hub, přes který by tahal všechny svoje cestující do střední Evropy," myslí si Procházka.

Čtěte dále:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…