Asi se náhodou potkali a šli na pivo, zažertoval Škromach ke schůzce Sobotky a Dvořáka

30.08.2013 17:40

Ředitel České televize (ČT) Petr Dvořák a předseda sociálních demokratů Bohuslav Sobotka prý kují spolu pikle. Ve čtvrtek se totiž oba sešli v pražské restauraci La Gare, která je poblíž Lidového domu. Schůzka ale neušla pozornosti serveru Prvnizpravy.cz. Zatímco Sobotka o schůzce mlčí, místopředseda partaje Zdeněk Škromach ParlamentniListy.cz ujistil, že se vlastně nic nestalo.

Asi se náhodou potkali a šli na pivo, zažertoval Škromach ke schůzce Sobotky a Dvořáka
Foto: rep
Popisek: Zdeněk Škromach

Podle hodnověrného zdroje serveru Prvnizpravy.cz zamířil ve čtvrtek v dopoledních hodinách na schůzku s předsedou ČSSD Bohuslavem Sobotkou generální ředitel České televize Petr Dvořák. Oba se měli setkat  v pražské restauraci La Gare, která sídlí poblíž Hybernské ulice. Ve stejné ulici ale mají sídlo i sociální demokraté.

Podle Prvníchzpráv.cz se oba prominenti sešli dokonce utajeně – restaurace totiž v tu chvíli měla pro běžné hosty zavřeno. „Zájemci z ulice se tak do restaurace po jistý čas nedostali. Byla celá rezervovaná pro jednání zmíněné dvojice, která nechtěla být nikým rušena a zřejmě ani nikým viděna,“ uvádějí k tomu Prvnizpravy.cz.

O čem však Sobotka s Dvořákem v dopoledním čase jednali, není zatím jasné. „Mohlo jít o nějaké předvolební dohody?“ tázal se tak v článku server, jenž sice prý oba aktéry oslovil, ovšem marně během dopoledne čekal na jejich vyjádření.

Zatímco Bohuslava Sobotku se ani ParlamentnímListům.cz nepodařilo zkontaktovat k tomu, aby vysvětlil důvod schůzky, místopředseda ČSSD Zdeněk Škromach byl sdílnější. I když prý o schůzce nic bližšího neví.

Škromach: Aby se člověk bál vystrčit růžky...

„Já nevím, že by se ti dva setkali, ale nevidím nic špatného na tom, že se lidi potkávají a že spolu hovoří,“ sdělil ParlamentnímListům.cz Škromach. „Tady aby se pomalu člověk bál vystrčit růžky,“ zažertoval. „Je možné, že se náhodou potkali a šli spolu na pivo,“ uvedl dále v humorném tónu.

„Česká televize je veřejnoprávní médium, a myslím si, že pokud jde o představitele veřejnosti, jako jsou poslanci, senátoři a politici, tak na tom není nic zvláštního, když se navzájem potkají. Nakonec i naše mediální komise se celkem pravidelně setkává se zástupci veřejnoprávních médií,“ vysvětlil dále ParlamentnímListům.cz Škromach.

Na dotaz, zda vskutku nemohlo jít o předvolební dohody mezi těmi dvěma, ale pokrčil rameny. „Nemyslím si, že by tam měl být takový předmět debaty,“ řekl.

ČT by měla být k nám objektivnější

„Když si vezmu vysílání České televize a prezentaci naší strany, tak bychom spíše očekávali, že bude tato televize jako veřejnoprávní médium objektivnější, tím nemyslím, aby nám nadržovala, ale na druhé straně by měla vysílání věnovat všem stranám stejně,“ zmínil ještě místopředseda ČSSD. Ovšem kdo komu případně zavolal a schůzku inicioval, tak o tom nechtěl vůbec spekulovat.

„To, že se lidi z politiky a mediální scény potkávají, na tom fakt nevidím nic zvláštního,“ zopakoval místo toho Škromach nakonec.

Prvnizpravy.cz ale ke schůzce připomněly, že to byl právě moderátor České televize Václav Moravec, jenž si před časem dal v restauraci na Zbraslavi dostaveníčko s Robertem Šlachtou, vrchní státní zástupkyní Lenkou Bradáčovou a šéfem Útvaru pro odhalovaní organizovaného zločinu Robertem Šlachtou.

„Je otázka, komu slouží Česká televize? Je skutečně objektivní a pro nás všechny, daňové poplatníky a občany ČR, nebo je to instituace ´zprivatizovaná´ a ´zpolitizovaná´ zájmovými a mocenskými skupinami?“ otázal se nakonec server.

 

 

 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Olga Böhmová

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…