Bakalova společnost se brání: DPP privatizovat nechceme, je to nesmysl

10.09.2012 21:05

Jako nesmyslná spekulace byl odmítnut názor bývalého ředitele pražského Dopravního podniku Martina Dvořáka, že podnikatel Zdeněk Bakala chce prostřednictvím své společnosti BXR ovládnout a zprivatizovat DPP. V tiskovém prohlášení společnost popírá, že by měla jakýkoliv zájem o privatizaci dopravního podniku.

Bakalova společnost se brání: DPP privatizovat nechceme, je to nesmysl
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zdeněk Bakala

Server ParlamentníListy.cz v textu „Dvořák z DPP se hájí: Za vším stojí Bakala, chce ovládnout podnik“ připomněl názor bývalého ředitele pražského Dopravního podniku Martina Dvořáka, že současné vyšetřování smluv z dob jeho ředitelování, které zahájil nedávno odvolaný ředitel Vladimír Lich, je součástí promyšleného projektu na ovládnutí firmy finanční skupinou Zdeňka Bakaly. Tvrzení vycházelo z Dvořákova rozhovoru pro server Česká pozice.

Na text reagovala společnost BXR, která je podle České pozice z 50 procent vlastněna podnikatelem Zdeňkem Bakalou (v tiskovém prohlášení uvádí, že Bakala je jedním z jejich akcionářů) a která měla být prostředníkem pro ovládnutí DPP.

Společnost BXR ve svém tiskovém prohlášení, jež zaslala ParlamentnímListům.cz, tato tvrzení odmítá jako nesmyslné spekulace, kterou by se nikdo neměl reálně zabývat.

„Skupina BXR ani žádný z jejích individuálních akcionářů nemají žádné obchodní zájmy na Dopravním podniku hlavního města Prahy,“ píše se v prohlášení. Nikdy prý neuvažovala o účasti v případné privatizaci DPP a rovněž odmítá Dvořákovy spekulace, že by společnost byla jakkoliv propojena s odvolaným ředitelem Dopravního podniku Vladimírem Lichem.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…