Bárta kritizuje právníka od Grosse. Pokorný: Ať si říká, co chce

02.08.2010 22:28

Ministr dopravy Vít Bárta se pustil do sociální demokracie. V žaludku mu leží advokát Radek Pokorný a jeho vztahy s Bohuslavem Sobotkou. V neděli je označil v televizní debatě za tajuplné. V čem jsou tajuplné ale nesdělil. Telefon nebral a na dotaz zaslaný sms zprávou nereagoval. Stejně tak úřadující místopředseda ČSSD Sobotka. Nakonec promluvil jen sám Pokorný a výřečný nebyl.

Bárta kritizuje právníka od Grosse. Pokorný: Ať si říká, co chce

„Bohuslav Sobotka opakovaně hovoří o ABL, ale pro jakoukoli veřejnou správu jsou nebezpečné netransparentní vztahy," obhajoval Vít Bárta situaci, kdy se ve funkcích ministrů či jejich náměstků usadilo pět lidí spojených s bezpečnostní agenturou.

„Nemluví se o tajuplných vazbách, já bych se spíš chtěl zeptat pana Sobotky na úlohu Radka Pokorného, který se kolem něho pohybuje," zmínil ministr podnikatele a lobbistu, který kromě Sobotky udržoval dobré vztahy i s bývalým premiérem Stanislavem Grossem.

Začínal u Rychetského

„Promiňte, ale já se nemíním vyjadřovat ke slovům nějakého záhadného politika. Ať si říká, co chce," řekl Pokorný ParlamentnímListům.cz. Právník z advokátní kanceláře Pokorný, Wagner&spol. má s politiky ČSSD velmi dobré vztahy, které se opravdu datují od dob Stanislava Grosse.

"Jsme velmi dobří kamarádi, ale už z dob, kdy jsem byl ministr, máme nastavený vztah tak, aby neovlivňoval naši práci," přiznal před časem Sobotka v Hospodářských novinách. A Pokorný ve stejném listu uvedl, že by si přál, aby ČSSD prošla stejným vývojem jako současná ODS.

Radek Pokorný se začal už při studiu práv pohybovat ve světě politiků. Když pracoval jako asistent ve Federálním shromáždění, doporučili jej na místo koncipienta v advokátní kanceláři Pavla Rychetského, právního experta ČSSD, později ministra spravedlnosti a dnes předsedy Ústavního soudu.

Pokorný je specialistou na obchodní právo a jeho klienty jsou velké firmy, například ČSOB. Navíc stojí v čele Rady pro reklamu a píše sloupky do Hospodářských novin.

Související:

Bárta udeřil v ČT. Připomenul Sobotkovi Grossův kontakt

ABL tvrdí: Ať se Sobotka omluví, jinak ho zažalujeme

Sobotka: ABL mne dopisem žádá, abych zanechal opoziční činnosti

Sobotka: Nejhorší obavy se naplňují. ABL na ministerstvu vnitra

Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tom

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Snídáte špatné věci. EU vám zařídí nápravu

8:44 Snídáte špatné věci. EU vám zařídí nápravu

„Co snídáte?“ Právě tuto otázku si položili v uplynulých dnech poslanci Evropského parlamentu (EP) a…