Bárta odkryl zákulisí české politiky. A taky skutky a majetek kmotrů

06.08.2012 23:25

VÍME PRVNÍ Exministr dopravy Vít Bárta spustil v pondělí svůj nový, oficiální web. Podle prvních dojmů jde o graficky čistou práci a tlak na obsah, jehož autorem je právě výrazná tvář Věcí veřejných.

Bárta odkryl zákulisí české politiky. A taky skutky a majetek kmotrů
Foto: tan
Popisek: Oficiální web Víta Bárty

Bárta, podle mnohých ještě stále hlava parlamentních Věcí veřejných, svůj nový web zaměřil evidentně na obsah. A podle srovnání, které namátkou ParlamentníListy.cz provedly, je jeden z nejpilnějších pisatelů textů mezi politiky vůbec. Dennodenně na jeho webu najdou čtenáři kolem tří až pěti textů zaměřených na domácí i zahraniční dění.

Novinkou oproti starým stránkám je ovšem rubrika Ze zákulisí, která patrně naráží na některé české kmotry. Na mušku si bývalý ministr dopravy bere zejména plzeňského člena ODS Romana Jurečka, jemuž je věnována značná část archivu.

Poslední článek této rubriky rovněž míří do Plzně. "Platí pro očistu politiků v Plzni „kmotrovská“ pravidla?? ptá se Bárta a vysvětluje: "Zatímco na celostátní úrovni se ODS snaží alespoň občas předstírat, že presumpce viny je u politika samozřejmostí, v regionech ještě pořád na tento sotva pozorovatelný a jistě chvályhodný trend zdaleka nedošlo. V těchto dnech se s takovýmto očividným příkladem můžeme setkat v Plzni - centru kraje, kterému vládne „spravedlivý a vždy čistý“ exministr Jiří Pospíšil a jeho kmotr Roman Jurečko."

Podle informací naší redakce navštěvuje web Víta Bárty přibližně 10 tisíc čtenářů měsíčně, čímž se řadí na samou špičku v návštěvnosti mezi oficiálními stránkami politiků. Jak naše redakce zjistila, tomuto číslu se leckdy nevyrovnají ani čtenáři na oficiálních webech partají. Ty by se totiž podle našich zjištění mohly a měly pohybovat mezi třemi až osmi tisícovkami za měsíc.

  • Bártův archiv kmotrů ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…