Bátora bude kandidovat do Senátu za Suverenitu Bobošíkové

14.06.2010 17:28

Suverenita Jany Bobošíkové má již svého prvního kandidáta do podzimních senátních voleb. Bude jím osmapadesátiletý právník Ladislav Bátora. Redakci to potvrdila Jana Bobošíková.

Bátora bude kandidovat do Senátu za Suverenitu Bobošíkové

Ladislav Bátora je předsedou konzervativního euroskeptického občanského sdružení Akce D.O.S.T., které mimo jiné pořádalo demonstrace proti Lisabonské smlouvě. Na těchto akcích spolupracovala Strana svobodných občanů Petra Macha, Bobošíkové Suverenita, několik politiků z ODS jako například europoslanci Ivo Strejček a Hynek Fajmon, senátor Jiří Oberfalzer či bývalí poslanci Eva Dundáčková a Jan Schwippel a další občanská sdružení.

Aktivity D.O.S.T. mají sympatie Hradu

D.O.S.T. má také sympatie Hradu, především Ladislava Jakla a Petra Hájka. Sám prezident Václav Klaus šel pozdravit odpůrce Lisabonu na akci D.OS.T., která se konala po druhém irském referendu před Hradem.

Bátora byl členem Strany svobodných občanů, ale kvůli své kandidatuře za Suverenitu ze strany vystoupil. "Rozešli jsme se v dobrém. Vystoupení proběhlo v klidu. Věřím, že získám podporu Svobodných ve volbách do Senátu," řekl Bátora redakci ParlamentnichListu.cz.

Bátora spolupracoval s Bobošíkovou již dříve

Již dříve byl Bátora příznivcem spolupráce Svobodných a Bobošíkové a podporoval myšlenku, aby spolu kandidovali ve volbách do Evropského parlamentu. Bátora byl rovněž přítomen na projevu Václava Klause v Evropském parlamentu. Delegaci na podporu Klause tehdy zorganizovala Jana Bobošíková a v Bruselu byl tehdy i například irský odpůrce Lisabonu Declan Ganley či zmíněný Klausův exporadce Petr Mach.

Konzervativec a odpůrce EU Bátora vystudoval Vysokou školu ekonomickou v Praze a Právnickou fakultu University Karlovy. Působil v podnicích Škodaexport, ČEZ či ČKD Holding Praha a v dalších společnostech. Vyučoval v církevní Vyšší odborné škole publicistiky.

Suverenita získala v nedávných parlamentních volbách 3,67 procenta hlasů. To je 192 tisíc hlasů, tedy téměř dvojnásobek toho, co před rokem ve volbách do Evropského parlamentu.

Související:
Bobošíková zpochybní výsledek voleb

Foto: Jan Vorka

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…