Bendl porazil Tluchoře. Zůstane šéfem středočeské ODS

15.10.2011 14:11

Ministr zemědělství Petr Bendl zůstává šéfem středočeské ODS. Funkci dnes s podporou premiéra Petra Nečase obhájil na regionálním sněmu v Kladně. Bendlův vyzyvatel a Nečasův kritik Petr Tluchoř neuspěl. Podle informací ČTK byl ale výsledek těsný, Bendl získal 74 hlasů, Tluchoř 68.

Bendl porazil Tluchoře. Zůstane šéfem středočeské ODS
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Bendl

Bendl post předsedy středočeské ODS obhájil po druhé za sebou. V této funkci je od roku 2007, kdy vystřídal Vlastimila Tlustého. Po svém dnešním zvolení delegátům oznámil, že v příštím roce nebude kandidovat na post hejtmana a že se vzdává svého mandátu ve středočeském zastupitelstvu, kde jej nahradí kladenský primátor Dan Jiránek.

Jde hlavně o krajské volby

Téma krajských voleb bylo jedním z hlavních bodů debaty, která volbě předcházela. Bendl na regionálním sněmu uvedl, že by si v této roli dokázal představit primátory Kladna, M. Boleslavi nebo někdejšího mluvčího ODS a vlády Martina Kupku. Jméno žádného konkrétního kandidáta naopak nepředstavil Petr Tluchoř. "Mělo by vzejít z primárních voleb," řekl ČTK Tluchoř.

Ve středočeské ODS byla před volbou napjatá situace, jelikož část regionální organizace podporovala protinečasovský postoj poslance Tluchoře. Premiér dnes také před volbou podle informací ČTK Bendla veřejně podpořil. Podle Tluchoře však dnešní výsledek sněmu neovlivní dění uvnitř ODS. "Pokud vyhraju já nebo Petr Bendl, tak nenastane žádná třetí světová válka, ani rozvrat v ODS, ve vládě nebo jinde," řekl ČTK Tluchoř před začátkem sněmu.

Čtěte také:
Tluchořovi vypráskali kožich. Dostal jen jeden hlas
Bendl má na post šéfa středočeské ODS o jednu nominaci víc než Tluchoř

Nerad bych, abychom měli nálepku potížistů mezi regiony, říká Bendl

reklama

autor: joh

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Snídáte špatné věci. EU vám zařídí nápravu

8:44 Snídáte špatné věci. EU vám zařídí nápravu

„Co snídáte?“ Právě tuto otázku si položili v uplynulých dnech poslanci Evropského parlamentu (EP) a…