Beroun: Berounka má stoupat k 6 metrům

03.06.2013 15:50

Krizový štáb povodňových komisí jednal dnes ve 12:00 na berounské radnici. Řešila se aktuální situace na obou tocích, které Beroun ohrožují:

Beroun: Berounka má stoupat k 6 metrům
Foto: mesto-beroun.cz
Popisek: Beroun

Berounka a Litavka. V případě Litavky je nejnovější prognóza ČHMÚ lepší než ta dopolední. Ta současná počítá s tím, že by Litavka měla kulminovat na 270 cm dnes v podvečer. Na 260 cm již byla v pondělní kolem 1. hodiny ranní.
 
 Horší je situace na Berounce. Nejčernější prognózy podle starostky Šárky Endrlové hovoří o tom, že by se měla zvednout k 6 metrům. Krátce po 12. hodině naměřili městští policisté 510 cm. Nejvíce ohrožené jsou oblasti Na Ostrově a Zborovského nábřeží na levém břehu řeky. Tam již majitelé nemovitostí využili možnosti ochránit domy pytli s pískem. Další ohroženou lokalitou je oblast Na Podole (Hotel Barbora  a areál společnosti Stavby mostů). Pokud se prognózy nezhorší, nemělo by podle starostky Šárky Endrlové být ohroženo Husovo náměstí. V současné době dělají hasiči další terénní průzkum přímo u náhonu. Krizový štáb nadále bedlivě sleduje aktuální situaci, dle nutnosti se bude dál scházet.
 
LÁVKA K VLAKOVÉMU NÁDRAŽÍ UZAVŘENA!
Upozorňujeme občany, že lávka přes Litavku vedoucí k vlakovému nádraží musela být uzavřena.
 
POZOR AUTOBUSOVÉ NÁDRAŽÍ JE UZAVŘENO!!
Upozorňujeme všechny  cestující, že od pondělního brzkého rána nebudou autobusy zajíždět na autobusové nádraží u Berounky.  Náhradní zastávky v obou směrech budou umístěny na Školním náměstí, proti budově 4. Základní školy na Závodí.
 
Speciální povodňové linky 311 654 113 a 311 654 112.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mesto-beroun.cz

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

13:22 To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

Ministr vnitra Vít Rakušan neříká české veřejnosti pravdu o migračním paktu. Tvrdí to už i koaliční …