Bezchybné obočí krok za krokem

25.05.2015 0:00

Myslíte si, že kromě občasného vytrhání přebytečných chloupků není třeba obočí věnovat žádnou zvláštní pozornost? Velká chyba! Spousta žen úpravu této části obličeje podceňuje, přitom máloco dokáže proměnit výraz ve tváři jako právě obočí. Jak docílit hezky klenutých obloučků a jaké jsou vůbec aktuální trendy?

Bezchybné obočí krok za krokem
Foto: dodavatel TZ
Popisek: obočí

Doby, kdy byly módní přísně načrtnuté, tenounké čárky ve stylu Adiny Mandlové, jsou nenávratně pryč, stejně jako příliš parády nenaděláte s něčím, co spíše než hezky definované obočí připomíná divoké houští. I když možná denně potkáváte ženy s přepečlivě vykreslenými linkami, nenechte se zmást, současné trendy velí pravý opak. V kurzu je výraznější, přirozeně husté obočí, jen decentně upravené do požadovaného tvaru, případně přiživené trochou barvy. Tento trend byste si měla oblíbit už proto, že dosáhnout ho vás nebude stát velkou námahu a drahocenný čas.

Jak na ideální tvarování

Klíčem k úspěchu je najít správný tvar, který bude lichotit vašemu obličeji a podpoří jeho přednosti. Pokud máte vážné pochybnosti o své manuální zručnosti a od přírody nepatříte k těm nejtrpělivějším, vydejte se na trhání do kosmetického salonu. S trochou dobré vůle to však můžete zvládnout sama.

Stačí si všímat přirozené linie a té se držet. Na chloupky, které přečuhují, si pořiďte kvalitní pinzetu se zkosenou špičkou a zbavte se jich rychlými, škubavými pohyby. Příhodná doba nastává po večerní koupeli, kdy je kůže napařená a nebude vás to tolik bolet. Ptáte se, kde by mělo obočí začínat a kde končit? To zjistíte pomocí jednoduchého triku s tužkou. Přiložte si tužku vedle nosu kolmo vzhůru – v místě, kde tužka protíná úroveň obočí, by mělo začínat. Kde by mělo končit, vám tužka opět napoví, když ji položíte šikmo od nosu směrem k vnějšímu koutku oka. Kde protíná úroveň nadočnicových oblouků, tam by mělo být zakončené. Zároveň se držte pravidla, že u kořene nosu by měla být základna chloupků širší, směrem ke konci by měla ubírat na intenzitě a pozvolna se ztenčovat. Chloupky také trhejte tak, aby byla celá křivka mírně zdvihnutá, a to přibližně ve dvou třetinách od místa, kde začíná. Vždy na začátku i na konci tohoto kosmetického rituálu vyčistěte daná místa pleťovým tonikem.

Dobarvování

Není podmínkou, aby mělo obočí na odstín stejnou barvu jako vaše vlasy, rozhodně by se ale s nimi nemělo barevně tlouct. Nezoufejte, pokud má to vaše k hezké a výrazné barvě daleko. Lehce tento handicap spravíte pomocí tužek na obočí. S tužkami však bývá vykreslování pracnější, o něco snazší alternativou jsou speciální tónovací gely s kartáčkem. K dostání jsou také gely průhledné, vhodné na zafixování požadovaného tvaru. Kartáčkem lépe zkrotíte neposedné chloupky a znehybníte je v podobě, jaké chcete.

Řídké a nerostoucí obočí? Ani to není problém

Nebylo-li vám shůry dáno, pak vám jsou rady, jak zacházet s pinzetou a zda dobarvovat nebo nedobarvovat, pravděpodobně k ničemu, protože jednoduše není moc s čím pracovat. Pokrokové novinky z kosmetického světa znají odpověď i na tohle. Na trhu jsou k mání přípravky, které si s nedostatečně rostlým obočím zvládnou hravě poradit. Za zkoušku stojí oblíbený růstový kondicionér RevitaBrow Advanced od značky RevitaLash, který snadno a rychle s využitím síly peptidů a rostlinných výtažků obočí posiluje a zkrášluje. Jedná se o americkou kosmetiku prémiové kvality. Vyvinul ji navíc oční lékař, proto zaručuje 100% šetrné a bezpečné složení, maximální vyhovující i potřebám citlivé pleti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: MaB

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

9:25 Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

Akce zakázána. Doslova. Plzeňsko je, zdá se, „průkopníkem“ praxe, kterou najdeme možná v padesátých …